juni 7, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

TV ophangen? Dit is de ideale kijkafstand!

tv ophangen

tv ophangen

Het installeren van een TV is een onmisbaar element voor vermaak in elk huis. Bij TVadviseur.nl vind je gegarandeerd een TV dat ideaal in jouw woonruimte past. Echter vragen veel mensen zich vervolgens af op welke plek ze hun TV moeten plaatsen voor de juiste kijkervaring. Het antwoord op deze vraag lees je hier in dit artikel.

De kijkafstand laat het allemaal zien

Naast het hebben van een beeldscherm van een goede kwaliteit, speelt de kijkafstand van je TV ook een rol in het bepalen hoe jij het TV kijken ervaart. Als de kijkafstand te klein is, kan je al snel de individuele pixels op je scherm tellen. Maar als je de kijkafstand weer te groot is, ervaar je alle kleine details niet meer doordat deze wegvallen.

ophangen tv
Zo hang je een tv op

Cruciale aandachtspunten

De ideale kijkafstand is niet voor elke TV hetzelfde en hangt dus van een aantal factoren af. Ten eerste beïnvloed de formaat van je TV de ideale kijkafstand.

Voor grote TV’s rond de 55 inch, wordt het aangeraden om deze op een kijkafstand van twee tot vier meter te plaatsen.

Voor kleinere TV’s rond de 43 inch, wordt het aangeraden om deze op een kijkafstand van ongeveer anderhalf tot drie meter te plaatsen. Ten tweede verschilt de ideale kijkafstand per gebruikssituatie van je TV

Ben je iemand die van plan is om vaak games op je TV te spelen? Dan is het beter om je TV op een kortere kijkafstand te plaatsen, zodat je alle details tijdens het gamen goed kan opnemen.

Spendeer jij liever je tijd met het kijken naar sportwedstrijden en films voor de TV? Dan is het beter om je TV op een grotere kijkafstand te plaatsen, zodat je gemakkelijk op het volledige scherm kan concentreren.

Schakel een TV-specialist bij het maken van je keuze

Het kiezen van de juiste TV is niet bepaald eenvoudig. Daarom kan het erg helpen om advies van een TV-specialist, voordat je een definitieve keuze maakt. Dit kan bijvoorbeeld gemakkelijk bij TVadviseur.nl waar een TV-adviseur je adviseert over welke TV het beste bij jou past, gebaseerd op jouw wensen.