mei 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

De trendy tuinsets van dit moment!

houten tuinset

houten tuinset

Als tuineigenaar is een tuinset eigenlijk onmisbaar. Het biedt namelijk veel voordelen! Een tuinset biedt de mogelijkheid om lekker neer te ploffen en te genieten van de buitenlucht met een hapje en een drankje. Vooral met mooi weer vinden we het heerlijk om lekker thuis van het zonnetje te genieten. Het is dan ook niet gek dat de keuze erg groot is als je op zoek bent naar een nieuwe tuinset. Ben je daarom benieuwd wat de meest trendy loungesets van dit moment zijn? Lees dan snel verder, want hieronder hebben we de vier leukste trends op het gebied van tuinsets verzameld!

1. Wicker tuinsets

Wicker tuinsets zijn eigenlijk al jaren populair en we verwachten dat dit nog wel even zal blijven. Het is dus niet bepaald een nieuwe trend, maar dat is eigenlijk ook wel goed. Met een wicker tuinset weet je namelijk zeker dat hij volgend jaar ook nog leuk in de tuin staat! Wicker tuinsets komen in allerlei kleuren en vormen en daarom past het in vrijwel iedere tuinstijl. Wicker bestaat uit kunststof materiaal en het voordeel is dat je de tuinset dan het hele jaar door gewoon in de tuin kan laten staan. Het materiaal is namelijk tegen alle weersomstandigheden bestendig.

2. Houten tuinsets

Ga je liever voor een natuurlijk materiaal? Dan zijn houten loungesets een goede optie. Het nadeel van hout is alleen wel dat het onderhoud nodig heeft. Je kunt hem dus niet zomaar het hele jaar buiten laten staan. De tuinset moet zo nu en dan voorzien worden van een laagje olie en soms moet hij geschuurd worden. Waarom je toch voor hout zou moeten kiezen? Hout voegt meteen veel sfeer toe aan je tuin en is dus heel stijlvol!

alluminium tuinset
Een wit geverfde alluminium tuinset

3. Aluminium tuinsets

Aluminium heeft een lichte, moderne en strakke uitstraling. Perfect voor een moderne tuin dus. Het is dan ook niet gek dat men tegenwoordig steeds vaker voor aluminium kiest. Naast het trendy uiterlijk is aluminium ook heel makkelijk qua onderhoud. Af en toe schoonmaken met een vochtig doekje of sopje is voldoende. Verder is aluminium erg licht, dus je kunt de tuinset makkelijk in je eentje verplaatsen.

4. Kunststof tuinsets

Kunststof klinkt misschien niet erg aantrekkelijk of trendy, maar toch moeten we er de laatste jaren steeds meer aan geloven. Met kunststof kun je alle kanten op! Zet dus die goedkope witte tuinsets van vroeger bij je oma en opa in de tuin uit je hoofd. Tegenwoordig zijn kunststof tuinsets namelijk heel modern en in allerlei stijlen, vormen en groottes verkrijgbaar. Kunststof is daarnaast ook goedkoop, dus als je een tuinset met een klein budget koopt, dan is het aan te raden om voor dit materiaal te kiezen.