juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

De laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van gordijnen

gordijn

gordijn

Het klinkt misschien gek, maar gordijnen zijn toch wel nog een belangrijk onderdeel van je huiskamer of slaapkamer. Ze zorgen ervoor dat jij wat meer privacy kan hebben en het kan je kamer ook zeker een pop van kleur geven. Tegenwoordig komen er steeds meer vervangende oplossingen voor gordijnen, maar toch blijft het iets klassieks hebben waardoor mensen het aanschaffen. Maar gelukkig zijn er ook nog trends op het gebied van gordijnen. Welke dan? Dat lees je terug in deze blog.

Opvallende kleuren zijn niet meer in

Vroeger was het zo dat hoe feller de kleur bij het gordijn, hoe beter het beter het paste bij het nieuwe interieur. Maar nu gebruiken mensen toch meer de standaard kleuren of de meer zachtere kleuren om een hun een sfeer te geven. Vooral de bruintinten zijn tegenwoordig erg populair en gaan nog lang mee ook. Het is eindelijk meer een tijdloze kleur waar mensen nu naar op zoek zijn. Daarbij kunnen ze gordijnen ook meestal erbij verkopen als je bijvoorbeeld het huis verkopen. Kortom, het is alleen maar een stijgende trend die voorlopig niet naar beneden zal gaan.

raamdecor
Mooie raamdecoratie

Patronen krijgen meer ruimte in collecties

In het begin waren patronen vooral erg voorzichtig of juist heel subtiel verwerk in gordijnen waardoor je ze amper zag. Maar nu is het juist een hele trend dat de gekste en leukste patronen in de gordijnen komen. Vooral voor kindergordijnen is dit de ideale manier om hun kamer nog leuker te maken met bijvoorbeeld auto’s of bloemen op de gordijnen. Voor volwassen hebben we dan meer vormen met lijnen of juist een gordijn met stippen. Er is niets geks meer te verzinnen of het kan met een gordijn.

Zonwerende gordijnen populairder dan ooit

Nu de zomers in Nederland steeds warmer worden, willen mensen hun huiskamer zo koel mogelijk houden. Alleen een gordijn kon dat meestal niet goed tegenhouden, tot aan de dag van vandaag! Want nu zijn zonwerende gordijnen een ding en ze gaan als warme broodjes over de toonbank. Je hebt tegenwoordig meerdere keuzes wat voor soort gordijn je daarin wil.