juli 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Een stressvrij tuinfeestje organiseren doe je zo

parasol heater

parasol heater

Waarschijnlijk herken je het wel: je organiseert een feestje en je bent vervolgens de dag zelf de hele tijd in de weer om te zorgen dat iedereen het naar zijn zin heeft. Hierdoor heb je zelf eigenlijk helemaal geen leuk feestje en dat is zonde, zeker omdat het ook anders kan. In dit artikel geef ik je een aantal tips hoe jij je feestje naadloos kunt voorbereiden zodat je op de dag zelf zo min mogelijk hoeft te doen. 

Regel alles van tevoren

Hoe meer je van tevoren voorbereid hebt, hoe minder je op de dag zelf nog hoeft te doen. Zorg bijvoorbeeld dat je alles wat gesneden moet worden al gesneden hebt en zet alles al op de goede plek. Hierdoor hoef je dit niet allemaal nog te doen als de gasten er al zijn en heb je meer tijd om zelf ook te genieten. Zorg ook voor een self-service wat betreft de drankjes. Zet bijvoorbeeld alles op één grote tafel en laat je gasten zelf hun drinken pakken. Dan hoef je ook niet de hele tijd op te letten of iedereen nog wel drinken heeft. 

tuinfeest organiseren
Tips voor het organiseren van een tuinfeest

Wees voorbereid op externe factoren

Niets is erger dan een perfect georganiseerd tuinfeestje dat verpest wordt door een hevige regenbui. Of dat je het feest naar binnen moet verplaatsen omdat het buiten te koud wordt. Ook op externe factoren moet je voorbereid zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een partytent of parasol neerzetten zodat mensen hieronder kunnen gaan staan. Heb je een overkapping? Zorg dan dat je hier ook ruimte vrij maakt voor voldoende mensen. Tegen de kou kun je gebruik maken van een heater, hiermee kun je snel de ruimte eromheen verwarmen. Wanneer je niet speciaal een hangende heater wilt installeren, kun je ook kiezen voor een staande heater of voor een parasol heater. Deze bevestig je eenvoudig aan je parasol. 

Vraag hulp op de dag zelf

Wanneer je het werk niet helemaal alleen hoeft te doen, dan scheelt dat ook weer in de stress. Vraag daarom mensen die je kunnen helpen, zodat jij meer kunt genieten van je eigen feestje. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je je gasten gaat vragen om van alles te doen, maar vaak zijn er zat mensen die je even willen helpen met iets opruimen. Of vraag je kinderen en man/vrouw of ze wat dingetjes willen doen. Laat je kinderen bijvoorbeeld de hapjes af en toe bijvullen, dan kunnen ze er stiekem ook wat van smikkelen.