juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Tips voor een nieuwe bank kopen

bank

Een bank is een belangrijk punt in het interieur. Het neemt veel ruimte in beslag en is daarom misschien wel de meest invloedrijke in de woonkamer. Het is dus erg belangrijk om goed na te denken over een nieuwe bank. Daarom geven wij een aantal tips voor het kopen van een nieuwe bank.

Stap 1: meten

Meet de ruimte op waar de bank komt te staan. Niets is zo erg als een te grote bank aanschaffen, die dus niet blijkt te passen bij aankomst. Of al van te voren verliefd worden op een bank die niet past in het interieur. Of bedenken dat je graag een hoekbank wilt met de hoek op links, terwijl rechts eigenlijk beter past. Meet dit alles op en neem de afmetingen mee naar de winkel, want alsnog kunnen de maten in het echt anders lijken dan in je hoofd.

bank
Een bank in de woonkamer stem je af op de stijl van je woning.

Stap 2: plek bepalen

Maak een keuze waar de bank komt te staan. Zoals in stap 1 al staat, is het dus ook afhankelijk van waar de bank komt te staan of je hoek bijvoorbeeld links of rechts moet komen te zitten. Zo kan het ook zijn dat uw bank bij een laag raam komt te staan, dan is het wel zo mooi als de bank niet boven de vensterbank komt. Ook kun je een betere verbeelding maken als je weet waar de bank komt te staan.

Stap 3: kleur en stof bank

Het kopen van de bank brengt verschillende beslissingen met zich mee, zo ook de kleur en de stof van de bank. De stof kan gebaseerd worden op voorkeur, maar houd ook rekening met de gezinssamenstelling. Heeft u kleine kinderen en/of huisdieren? Dan is een vuilafstotende stof een goede keuzen. Ook is een lichte kleur bank met kinderen misschien niet de meest voor de hand liggende keuze.

Stap 4: testen

Hoe mooi een bank er ook op de afbeelding uitziet, op basis van een afbeelding weet je niet hoe hij zit. Je wilt lekker kunnen ontspannen op een bank en de een vind een wat hardere bank fijn, maar de ander wil er juist helemaal in wegzakken. Daarom raden we het aan om altijd een bank te testen in een winkel. Voel je niet bezwaard om op de bank te gaan liggen, want dat ga je thuis ook doen en je moet wel weten of dit naar je zin ligt. Ga vooral geen banken testen als je heel moe bent, want dan zal iedere bank lekker liggen.