juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

De juiste kerstverlichting kiezen

verlichting kerst

Morgen is het weer Sinterklaas en dat betekent dat de kerstboom weer bijna mag worden gezet! Of misschien staat hij al wel bij jou thuis. Een lastig aspect van een kerstboom is de verlichting. Wat voor soort lampjes heb je nodig en hoeveel? We geven je tips voor het kiezen van de juiste kerstverlichting.

 

Verlichting binnen of buiten

Het eerste wat je je moet bedenken is waar je allemaal kerstverlichting voor nodig hebt. Buiten de verlichting voor in de kerstboom heb je misschien nog wel meer lampjes nodig. Denk aan versiering voor in de tuin, lichtjes voor in een kerststuk of verlichting op andere plekken in huis. Als het gaat om lampjes voor in je kerstboom, bedenk dan of het is voor een kerstboom binnen of buiten. Voor buiten is het handig dat je verlichting voorzien is van een timer, zodat je niet steeds naar buiten hoeft.

 

De kleur van de lampjes

De kleur die je kiest voor de lampjes is ook erg belangrijk. Gezelligheid en sfeer zijn erg afhankelijk van de kleur verlichting. Kleuren die bij lampjes veel worden genoemd zijn ‘classic warm’ en ‘warm wit’. Wil je echt mooi en warm licht, dan is het verstandig om voor binnen ‘classic warm’ te kiezen. Dit ziet er een beetje gelig uit. De kleur ‘warm wit’ is ideaal voor de buitenverlichting. Deze is namelijk net iets feller en lichter. Qua soort verlichting is LED verlichting ideaal. Dit is namelijk erg energiezuinig en het gaat minder snel kapot.

Kerstverlichting
Kies de juiste kerstverlichting voor in huis.

Hoeveel lampjes heb je nodig?

De hoeveelheid lampjes is ook altijd lastig. Eerst moet je je afvragen of je een normale hoeveelheid lampjes wil of dat je echt veel lampjes wil. Wil je je hele boom vol hebben met lampjes, dan is clusterverlichting echt iets voor jou. Dit is een snoer waarbij er om de halve centimeter een lampje zit. Bij normale verlichting is dit om de 0,6 tot 10 centimeter. Hoeveel lampjes je nodig hebt, hangt af van de grootte van je boom. Vraag in de winkel advies of zoek op hoeveel lampjes of hoeveel meter snoer met lampjes jouw boom ongeveer nodig heeft.

 

Als de verlichting compleet is, is het tijd om de kerstboom en de rest van het huis aan te kleden. Kijk voor leuke kerstversiering eens bij Warentuin, het grootste online tuincentrum van Nederland.