juli 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Hoe creëer je de stijl van een loft?

Velen dromen ervan: een huis of appartement dat lijkt op een New Yorkse loft. Denk aan stenen muren, een hoog plafond, houten balken, een houten vloer en een industriële look. Niet alles valt na te maken, maar we hebben wel een paar tips voor je om deze look toch deels te realiseren.

Gebruik muurstickers

Bij een muursticker denk je misschien aan een sticker met een kleine afbeelding of een afgezaagde slogan erop. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Tegenwoordig zijn er muurstickers in alle soorten en maten. Zo ook muurstickers die je helpen met het creëren van deze look. Denk aan een grote muursticker met hierop de afbeelding van een stenen muur. Mocht je niet gezegend zijn met een echte muur gemaakt van steentjes, dan is dit een goede oplossing. Denk bijvoorbeeld ook aan een muursticker in de vorm van een krijtbord, waarop je leuke recepten kunt schrijven.

Industriële look

Koop veel meubels die industrie uitstralen. Hierbij moet je denken aan veel donker hout en aan zwart metaal. Een leuk voorbeeld hiervan is een metalen kastje die lijkt op een locker. Of een grote metalen staande lamp. Gebruik veel leer, dit komt erg stoer over. Ook koper wordt vaak gebruikt om een loft mee in te richten. Om toch gezelligheid in deze look te brengen, kun je gebruik maken van warme verlichting en van een leuke kleur die je gebruikt voor accessoires. Kies niet voor een standaard kleur, zoals mintgroen of roze, maar ga bijvoorbeeld eens voor okergeel. Ook een leuk en gezellig kleedje kan veel doen. Je krijgt extra punten als je kiest voor een koeienvel.

Loft
Een loft aankleden kan op veel verschillende manieren.

De vloer en het plafond

Je moet maar net gezegend zijn met een hoog plafond en houten balken. Wel kun je de vloer veranderen. Kies voor een echte houten vloer of als dit te duur is voor laminaat. Hout maakt het geheel warm en authentiek. Een plafond kun je optisch hoger laten lijken door een paar trucjes. Dit doe je door het gebruik van veel verticale elementen en de juiste verlichting. Als je dit goed doet, heb je een veel ruimtelijker effect.