juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Voordelen van sauna op je gezondheid

sauna

sauna

Naar de sauna gaan is heerlijk, het is een verwenmoment voor jezelf waarbij je even volledig ontspant. Naar de sauna gaan is niet alleen een luxe, het is ook nog eens erg goed voor je. Er zitten namelijk veel gezondheidsvoordelen aan ontspannen in de sauna. Ook voor je huid is het erg goed.

Gezondheidsvoordelen

Je algemene gezondheid verbetert als je naar de sauna gaat. Je lichaam geeft natuurlijk een reactie op de warmte van de sauna en de afkoeling hierna. Dit is een positieve reactie. Je weerstand wordt beter, waardoor je beter beschermt bent tegen verkoudheid. Je immuunsysteem verbetert dus door een saunabezoekje. Ook voor je bloedsomloop is het goed. Deze stabiliseert namelijk. Ook spier-, rug- en gewrichtspijn wordt verlicht in de sauna. Door al deze gezondheidsvoordelen slaap je beter, wat natuurlijk ook enorm gunstig is. Slaap is erg belangrijk voor je functioneren. Emotioneel gezien ontspan je in de sauna, waardoor je minder stress ervaart. Ook dit is bevorderlijk voor je gezondheid.

Sauna
De sauna heeft een positieve invloed op je gezondheid.

Goed voor je huid

Ook voor je huid doet de sauna erg veel. Je huid ontspant namelijk in de sauna. Door het zweten door de warmte openen je poriën zich en verwijden je bloedvaten. Dit reinigt je huid enorm. Je raakt overtollig talg en ander vuil kwijt. De sauna is niet alleen reinigend voor je huid, het is ook erg gezond. De sauna versterkt de beschermlaag en hydrateert de hoornlaag. Ook herstelt je huid sneller. De bloeddruk stijgt nauwelijks omdat de warmte de kleine vaten opent, waardoor de bloedtoevoer naar de huid stijgt. Hierdoor komen er meer voedingsstoffen bij de huid. Door de sauna word je huid dus echt van binnenuit gevoed.

Je eigen sauna

Des te meer reden om vaker naar de sauna te gaan dus. Als je echt regelmatig naar de sauna gaat, kan het voordeliger voor je zijn om een eigen sauna aan te schaffen. Dit is prijzig maar als je regelmatig de sauna bezoekt, haal je dit er zeker uit. Hoe fijn is het om thuis je eigen sauna te hebben? Schaf nu je eigen sauna aan bij Elite Wellness. Hier vind je mooie sauna’s van goede kwaliteit.