april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Hoe kies je de juiste vloer in je woonkamer?

vloeren

Verhuizen is een hele klus. Het overbrengen van al je spullen naar je nieuwe huis en het klussen en schilderen is veel werk. Ook het uitzoeken van nieuwe meubelen is erg tijdrovend. De belangrijkste basis voor je meubelen en je huis is de vloer. Het is daarom erg belangrijk om een passende vloer te kiezen in je woonkamer. Hoe kun je dit het beste aanpakken?

Wat past bij jou en je huis?

Er is enorm veel keuze in vloeren. Van tapijt tot tegels tot hout. Het belangrijkste is natuurlijk dat je een vloer kiest die past bij jou en bij je huis. Heb je bijvoorbeeld een industriële loft? Dan kan betonlook erg gaaf zijn als vloer. Heb je een oud en gezellig huis, dan is hout misschien weer passender. Tegels zijn erg gaaf in een strak en modern huis en tapijt is gezellig als je houdt van zachte materialen.  Elke vloer heeft zijn voor- en nadelen. Zo zijn sommige vloeren makkelijk schoon te maken of juist lastig mee te verhuizen naar een eventueel toekomstig huis. Weeg bij elke vloer dus goed de voors en tegens tegen elkaar af.

vloeren
Een mooie vloer moet aan veel eisen voldoen.

Makkelijk laminaat

We gaan in op twee veelgekozen soorten vloeren: tegels en laminaat. We beginnen met laminaat. Veel mensen kiezen voor laminaat voor hun vloer. Laminaat is relatief goedkoop, het is makkelijk te leggen en het is mee te verhuizen. Ook is het makkelijk schoon te houden. De keuze in laminaat wordt steeds groter. Je kunt kiezen voor laminaat dat lijkt op hout, maar ook voor laminaat dat lijkt op beton. Als je bijvoorbeeld graag een houten vloer wil maar dit te duur vindt, dan is een vloer van laminaat dat lijkt op hout een goede oplossing. Let er wel op dat laminaat erg gehorig is. Een goede ondervloer is dus noodzakelijk.

Stijlvolle tegels

Tegels staan erg mooi bij een strakke moderne inrichting. Of combineer tegels juist met hout en warmte voor een gaaf effect. Tegels maken een huis stijlvol. Denk aan grote tegels in bijvoorbeeld een grijze kleur. Het nadeel van tegels is dat ze niet verhuisbaar zijn. Daartegenover staan wel veel voordelen. Zo zijn tegels erg makkelijk schoon te houden, zijn ze overal toepasbaar en kun je er vele stijlen mee creëren. Zo hebben mozaïektegels een heel ander effect dan extra grote grijze tegels. Kijk voor stijlvolle tegels eens bij Tegelfloor.