mei 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Zes retro dingen voor in huis

Retro design

Zes praktische ideeën voor een retro woonstijl

De retro woonstijl is hip, en met recht! Om je wat inspiratie te geven staan hieronder zes ideeën om op een praktische manier retro invloeden in huis te halen.

Behang

Je hebt geweldige opties als het gaat om behang. Er zijn verschillende soorten retrobehang waar je uit kan kiezen. Meestaal heeft dit soort behang een vrolijk patroontje. Typische retro-kleuren die je in deze patroontjes tegen kan komen zijn: avocadogroen, mosterdgeel, oranje, paars en felroze. Ben je bang dat het resultaat te overheersend zal zijn? Dan is het een idee om slechts een muur te behangen en de rest van de muren in een neutrale kleur te verven.

retro stoel

Muurdecoratie

Heb je liever geen behang op de muren, maar wil je toch iets aan de muur hangen wat retro is? Koop mooie retro posters of laat ze afdrukken. Voorbeelden hiervan zijn posters met geometrische patronen in vrolijke kleuren. Je kunt ze daarna inlijsten en ophangen!

Tapijten en kussens

Je kan een kamer een retro tint geven door plaatsing van kussens en tapijten met een retromotief erop. Hierdoor geef je een simpele kamer een leuke oppepper. Bij een retro woonstijl gaan verschillende patroontjes en motieven heel goed samen, twijfel hier vooral niet aan!

Een houten vloer

Een houten vloer komt vaak voor in een interieur met retro elementen. Vooral een houten vloer met een visgraatmotief wordt vaak gekozen. De reden hiervoor is dat de warme kleur van hout goed samen gaat met de warme kleuren die zo typisch zijn bij een retro look.

Retro meubelstukken

Er zijn verschillende retro meubelstukken te koop in Nederland. Je kan ze herkennen aan de ronde lijnen en afwerking die ze vaak hebben. De albekende plastic stoelen zijn hier een goed voorbeeld van.

Planten

Planten worden veel gezien in kamers met een retro uitstraling. Ga hierbij voor cactussen en vetplanten. Een voordeel van deze planten is dat ze niet veel verzorging nodig hebben. Ideaal voor als je geen groene vingers hebt!