april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Tips bij het kopen van een vloerlamp


Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/pftt376251/domains/atmyhome.nl/public_html/wp-content/themes/newsium/inc/hooks/hook-single-header.php on line 71

Een vloerlamp is handige verlichting. Daarnaast geeft een vloerlamp sfeer aan je ruimte en kan het ook om decoratieve redenen leuk zijn om er een aan te schaffen. Veel mensen vergeten vloerlampen tijdens bijvoorbeeld een verhuizing. Mensen denken al snel alleen aan een hanglamp en een tafellamp bij basisverlichting.
Een vloerlamp is in vergelijking met andere lampen makkelijk verplaatsbaar. Zo heb je verlichting op de plek waar jij het wilt hebben. Afhankelijk van de vloerlamp hoeft het ook niet veel ruimte in te nemen.
Er zijn verschillende soorten vloerlampen op de markt te koop. Er zijn meerdere stijlen zoals landelijke lampen, klassieke lampen, industriële lampen en ga zo maar door.
Zo heb je vloerlampen met een leeslamp, met een kap en booglampen.

Leeslamp

Leeslampen zie je vaker in de klassieke stijl langskomen. Deze leeslampen hebben een uplight en een leesarm. Zo combineer je twee lampen in één wat enorm handig kan zijn. De uplight geeft licht voor een groot deel van de gekozen ruimte. Wat het uplight afgeeft, is voornamelijk sfeerlicht. De leesarm heeft daarentegen een hogere lichtsterkte. De lees arm zorgt ervoor dat je gericht licht krijgt. Bij vele bezigheden waaronder lezen of andere handwerkjes is het een must om genoeg licht te hebben.
geen luxe.

Lamp met kap

Er zijn ook vloerlampen met kappen verkrijgbaar. Deze vloerlampen geven een totaal andere uitstraling dan leeslampen. Een vierkante, ronde of een rechthoekige kap zijn de kappen waar je eigenlijk uit kunt kiezen. Deze prachtige kappen vaak voorkomend in linnen en plissé geven zacht sfeervol licht. Het licht schijnt door de kap heen, maar zal niet in de ogen schijnen. Het prettige aspect van dit type lamp is de mogelijkheid om de lamp een totaal andere look te geven. De lamp is al snel aan te passen aan een nieuw interieur of een kleine aanpassing in je interieur door een andere kap aan te schaffen. Een andere kleur doet al wonderen maar een andere vorm kan ook een verrassend effect geven.

Booglampen

Booglampen zijn erg unieke lampen. Een booglamp is uitermate geschikt wanneer je het licht op een bepaald punt wilt hebben waar een lamp in de weg staat.
Booglampen heb je zelfs met een diepte van 2,00 meter.

Zo zijn er dus een aantal zaken waar je op kunt letten bij de aanschaf
van een vloerlamp. Kies een vloerlamp naar aanleiding van het soort licht dat je wenst, de stijl en de plek waar de lamp geplaatst wordt.