augustus 15, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Het proces van het aanbrengen van kruipruimte isolatie


Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/pftt376251/domains/atmyhome.nl/public_html/wp-content/themes/newsium/inc/hooks/hook-single-header.php on line 71

De kans is groot dat je op dit moment aan het overwegen bent om kruipruimte isolatie aan te laten brengen. Rond deze periode van het jaar kijken de meeste mensen namelijk naar mogelijkheden om hun woning warmer te krijgen. Deze piek aan interesse in isolatiemogelijkheden, kan waarschijnlijk worden verklaart doordat de temperatuur in huis steeds verder daalt, omdat de winter zijn intrede heeft gedaan. Het isoleren van de kruipruimte is echter niet iets wat je dagelijks doet. Daarom kun je uit dit artikel nuttige informatie halen, zodat je weet hoe het isoleren van de ruimte onder je woning in zijn werk gaat.

Het oplossen van mogelijke gebreken in de kruipruimte

Hoewel veel mensen de kruipruimte willen isoleren om het in huis warmer te krijgen, is het isoleren van deze ruimte voornamelijk bedoeld om stank- en vochtoverlast tegen te gaan. Stank en vocht kunnen ontstaan doordat er bijvoorbeeld een lekkage is ontstaan aan het riool of aan de waterleidingen. Dergelijke leidingen lopen in de meeste huizen door de kruipruimte heen, wat verklaart waarom er juist in deze ruimte van de woning overlast kan ontstaan.

Voordat de kruipruimte geïsoleerd kan worden, is het dus belangrijk dat eventuele gebreken worden opgelost. Om ervoor te zorgen dat lekkages, ongedierte en ander vuil goed worden verwijderd, is het raadzaam om hiervoor een bedrijf in te schakelen die zich daarin heeft gespecialiseerd.

Het bepalen van het geschikte isolatiemateriaal

Kruipruimtes kunnen met tal van verschillende isolatiematerialen worden geïsoleerd. Enkele voorbeelden van geschikte materialen, zijn onder andere piepschuimen chips, EPS parels en in sommige gevallen zand. Om te bepalen welke materiaalsoort het beste in jouw kruipruimte kan worden aangebracht, is een bezoek van een kruipruimte isolatie specialist erg belangrijk. Specialisten kijken naar allerlei factoren, onder andere naar de hoogte van de kruipruimte en van welke soorten overlast er sprake is.

Kruipruimte isolatie aanbrengen

Wanneer eventuele gebreken in de ruimte onder de woning zijn opgelost en een Isolatiespecialist heeft vastgesteld welke materiaalsoort er in de ruimte zal worden aangebracht, is het tijd om de kruipruimte daadwerkelijk te gaan isoleren. In de meeste gevallen is dit een klus die in een dag kan worden afgerond, hierdoor voorkom je dat je dagenlang een rommelig huis hebt.

Het resultaat van een geïsoleerde kruipruimte

Zoals gezegd biedt een geïsoleerde kruipruimte allerlei voordelen: onder andere een warmer huis, geen stank en vochtoverlast, een comfortabeler binnenklimaat en bovendien een lagere energierekening doordat je minder hoeft te stoken. Kortom, kruipruimte isolatie is de investering zeker weten waard!