juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Zaken regelen tijdens verhuizing

verhuizen regelen

verhuizen regelen

Ben jij een georganiseerd persoon? En plan je altijd alles ruim van te voren? Dan komt het vast helemaal goed met verhuizen. Maar als je iets minder goed bent in plannen, dan is het verstandig om goed te verdiepen in welke zaken er allemaal bij een verhuizing geregeld moeten worden. Het is verstandig om een aantal zaken alvast voor je verhuizing te regelen. Maar wat kan je alvast regelen? Wij hebben 5 zaken die je alvast kunt regelen op een rijtje gezet.

1. Neem vrije dagen op

Ben je van plan om te gaan verhuizen op een werkdag? Dan is het verstandig om op tijd bij je werkgever vrije dagen op te nemen. Er komt veel kijken bij een verhuizing, waardoor het fijn is als je een paar vrije dagen kunt opnemen. Het kan zelfs zo zijn dat in je cao staat dat je één of twee wettelijke verlofdagen hebt voor een verhuizing. Vaak is het handig om meer vrije dagen te regelen door vakantiedagen op te nemen.

2. Verhuisbedrijf inschakelen

Voor een soepele en snelle verhuizing is het inschakelen van een verhuisbedrijf de beste keuze. Een professioneel verhuisbedrijf beschikt over de juiste kennis en ervaring om jouw verhuizing soepel te laten verlopen. Verhuizen in Amsterdam? Schakel dan MBI Verhuisservice is, zij zijn een ervaren verhuisservice in Amsterdam. Het is mogelijk om online op de website van MBI verhuisservice vrijblijvend een offerte aan te vragen.

3. Begin met inpakken

Spullen die je regelmatig gebruikt kan je natuurlijk nog niet inpakken. Maar spullen die je niet tot de dag van de verhuizing nodig hebt kan je allemaal alvast inpakken. Door ruim voor je verhuizing te beginnen heb tijdens het verhuizen meer tijd voor belangrijkere zaken.

Verhuizing goed regelen
Regelen van verhuizing efficiënt laten doen

4. Regel verzekeringen

Iets anders dat je voor de verhuizing alvast kunt regelen is de adreswijziging doorsturen naar verzekeraars. In sommige gevallen is het ook nodig om je verzekeringen aan te passen. Bijvoorbeeld als je van een huurwoning verhuist naar een koopwoning, dan krijg je namelijk te maken met verplichte verzekeringen.

5. Zoek zorgverleners

Bij een verhuizing naar een nieuwe woonplaats is het nodig om een nieuwe zorgverleners te zoeken. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe tandarts en huisarts. Geef je verhuizing door een je oude zorgverleners.

6. Breng leveranciers op de hoogte

Elk huishouden heeft gemiddeld behoorlijk wat leveranciers, zoals bijvoorbeeld een waterleverancier, energiemaatschappij of internetprovider. Je dient je verhuizing ook bij deze instanties op tijd door te geven. Eventueel is het verstandig om bij je verhuizing verschillende aanbieders te vergelijken.