juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Kantoor aan huis inrichten: tips en inspiratie!

kantoor aan huis inrichten

kantoor aan huis inrichten

Werk jij steeds vaker vanuit huis? Of wil je een onderneming vanuit huis gaan starten? Dan is een kantoor aan huis de perfecte oplossing om productief te kunnen werken. Met een kantoor aan huis heb je een ruimte waar je ongestoord kunt werken, daarnaast hoef je niet meer uren in de file te staan. Wil jij een kantoor aan huis creëren? Wij geven tips en inspiratie in onderstaand blog!

Bepaal waar het kantoor aan huis komt

Heb je een ruimte in gedachte die je als kantoor wilt inrichten? Of laat je een tuinkantoor bouwen? Voordat je nadenk over de inrichting is het uiteraard belangrijk om te bedenken waar je het liefst zou willen werken. Zo weet je precies hoeveel ruimte er beschikbaar is, zodat je daar rekening mee kunt houden bij het inrichten.

Kies voor ergonomische meubelen

Een kantoor aan huis inrichten doe je natuurlijk om veel tijd door te brengen op je nieuwe werkplek. Als je urenlang achter je bureau werkt, dan is het ontzettend belangrijk om te kiezen voor ergonomische meubels. Een ergonomische bureaustoel en een verstelbaar bureau maakt het mogelijk om je werkplek helemaal af te stellen op je lichaam. Waardoor je in een gezonde zithouding kunt werken, dit voorkomt een hoop vervelende lichamelijke klachten zoals nekpijn en rugpijn.

Zorg voor goede werkverlichting

Bij een kantoor aan huis is het ontzettend belangrijk om na te denken over de verlichting. Ten eerste wil je natuurlijk zoveel mogelijk daglicht, want dit werkt het prettigst en maakt je energieker. Wanneer mogelijk adviseren wij om te kiezen voor een ruimte met veel natuurlijk licht. Is dit niet mogelijk? Of werk je regelmatig in de avonduren? Zorg dan voor goede werkverlichting. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van verlichting. LED verlichting is in elk geval een verstandige keuze door de energiezuinige eigenschap.

kantoor in huis
Zorg voor goede verlichting bij je kantoor in huis

Creëer voldoende opbergruimte

Werken op een opgeruimd kantoor is natuurlijk het fijnst. Het geeft je meer rust en overzicht tijdens je werkdag, waardoor je productiever en prettiger werkt. Bij het inrichten van je thuiskantoor is het van belang om opbergmogelijkheden te creëren. Kies bijvoorbeeld voor ladekastjes, een archiefkast, opbergboxen, een boekenkast, prikborden of een lockerkast. Er zijn veel mogelijkheden om ervoor te zorgen dat spullen en belangrijke documenten die je niet dagelijks nodig hebt op te bergen.

Ga voor groen met kantoorplanten

Kantoorplanten zijn helemaal hip. Volkomen logisch, want een beetje groen doet eigenlijk elke werkplek ten goede. Wist je dat sommige kantoorplanten niet alleen zorgen voor meer sfeer en zuurstof, maar ook de lucht kunnen zuiveren? Planten in je thuiskantoor zorgen voor een frissere en schonere lucht.

Vergeet kantoor accessoires niet!

Een kantoor aan huis moet natuurlijk een ruimte worden waarin je prettig kunt werken. Vaak wordt er gekozen om voor een rustige inrichting te kiezen, omdat dit fijner werkt. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat het een steriele ruimte wordt. Daarom mag er echt wel wat accessoire toegevoegd worden aan je werkplek. Wat persoonlijke spullen zoals fotolijstjes, een mooi schilderij of ander huiselijk accessoires geeft je kantoor aan huis meer sfeer.