juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Wat is vastgoedfotografie?

vastgoed fotografie

vastgoed fotografie

Wie zijn huis wil verkopen, moet aan enkele zaken denken. Zoals welke hoeveel geld u voor uw woning zou willen ontvangen. U moet echter niet alleen rekening houden met de opbrengst van uw verkoop, maar ook de kosten die erbij komen kijken zoals makelaarskosten. Een extra toevoeging om uw huis aantrekkelijk te maken voor verkoop is vastgoedfotografie. Dit houdt in dat er op professionele manier foto’s en video van uw woning worden gemaakt. Hieronder leest u meer over wat voor soorten vastgoedfotografie u kunt inzetten. 

Woningfotografie 

Bij een woningfotografie is er de mogelijkheid om 360 graden fotografie toe te passen. Dit houdt in dat u en potentiële kopers uw huis en kamers in 360 graden kunnen bekijken. Een extra voordeel bij dit soort fotografie is dat potentiële kopers gemakkelijk de foto’s van uw woning via een smartphone of laptop kunnen bekijken. Een andere mogelijkheid is 3D fotografie waarmee potentiële kopers zichzelf virtueel gezien in het gebouw te plaatsen en als het ware digitaal een rondwandeling door uw woning kunnen maken. Bovendien kan een koper door dit soort fotografie snel schakelen tussen verdiepingen. 

Opgeruimd interieur voor de foto
Opgeruimd interieur voor de foto

Video tour 

Naast het maken van foto’s is er ook de optie om een video tour van uw woning te filmen. U kunt door de video’s als het ware een warm gevoel bij uw woning creëren, dan alleen maar tekst en foto’s te laten zien. Dit zorgt voor nog meer opleving van niet alleen uw woning maar ook uw omgeving. Ook is er bewezen dat een video tour leidt tot meer bezichtigingen. Tot slot, kunt u de video tour van uw huis gemakkelijk delen via Funda en social media. 

Drone fotografie & video fotografie 

Als u een mooie omgeving rondom u huis heeft, is drone fotografie zeker aan te raden. Met drone fotografie kunt op een mooie en goede manier niet alleen uw woning, maar ook uw omgeving goed in beeld brengen. Drone fotografie geeft de potentiële koper daarnaast nog extra informatie over wat er zoal te doen is in uw omgeving.