april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Voordelen van op maat gemaakte gordijnen

gordijnen op maat

gordijnen op maat

Gordijnen zijn een essentieel element in de inrichting van een woning, maar als je ze kant-en-klaar koopt, mist je een grote kans: gordijnen bestellen die zijn aangepast aan jouw smaak en aan de stijl van jouw woning.

Daarom gaan we het vandaag hebben over de voordelen van op maat gemaakte gordijnen. Bekijk ze!

Voordelen van op maat gemaakte jaloezieën

Je kunt de verlichting in de kamer regelen

Gordijnen die niet op maat zijn gemaakt, worden vervaardigd met ontwerpen en materialen die waarschijnlijk niet zullen voldoen aan de natuurlijke lichtbehoeften van de ruimte waarin zij zullen worden geïnstalleerd.

Gordijnen op maat geven je meer controle over het licht dat elke kamer binnenkomt, aangezien je ze alle ramen of slechts enkele delen ervan kunt laten bedekken, afhankelijk van de behoefte.

Sommige mensen hebben bijvoorbeeld verticale gordijnen nodig die kleiner en dikker zijn dan normaal, omdat zij ramen hebben die zo gevormd zijn en die moeten voorkomen dat er licht binnenvalt, zoals in de grote kamer of waar je gewoonlijk films kijkt.

gordijnen kopen
Ben je op zoek naar een gordijn?

Verscheidenheid aan kleuren, texturen en stijlen

Een gordijn op maat kan in verschillende kleuren, texturen, stijlen en zelfs patronen worden gemaakt, zodat je een ontwerp kunt kiezen dat past bij het decor dat je in jouw huis zoekt.

Of het nu de keuken, de woonkamer of de badkamer is, je kunt voor elke kamer een ander ontwerp hebben, afhankelijk van de behoefte die je hebt.

Door de grote verscheidenheid aan materialen kunt je de meest geschikte kiezen, rekening houdend met de prijs en de stijl. Dus, bijvoorbeeld, als jouw hoofdkamer een meer rustieke inrichting heeft, kunt je de omgeving compleet maken met houten jaloezieën, speciaal gemaakt voor jouw behoeften. 

Totale privacy

Het feit dat op maat gemaakte gordijnen worden gemaakt met materialen van jouw keuze, betekent dat je de kans heeft om volledige privacy te hebben.

De ondoorzichtigheid van gordijnen van goede kwaliteit is uniek en zorgt voor een maximale privacy, die je niet krijgt met grootschalig gemaakte stukken.

Je kunt ook kiezen voor dubbele gordijnen, waarvan de ene van dikke stof is en de andere van dunnere stof, om licht door te laten zonder overdag aan privacy in te boeten.