mei 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Een goed ergonomisch kussen kiezen?

ergonomisch kussen

ergonomisch kussen

Een ergonomisch kussen, of het nu om een hoofdkussen, een zitkussen of een lendenkussen gaat, kan een wereld van verschil maken. Pijn knaagt aan je levenskwaliteit en er zijn makkelijke manieren om je ervan te vrijwaren.

 

Geen houdingspijn met een ergonomisch kussen

Sommige lichamelijke ongemakken komen ongemerkt je leven binnengeslopen. Eens ze er zijn kunnen ze je leven tot een hel maken. “Beter voorkomen dan genezen” is niet zomaar een holle uitdrukking. Misschien zit je als bediende of informaticus vele uren per dag op een bureaustoel. Of je rijdt wekelijks ontelbare kilometers met je wagen. Rugpijn, nekpijn en bekkenpijn worden pas echt een item als je ermee geconfronteerd wordt, maar op dat moment ervaar je al een hoop ellende. Ga voor een ergonomisch kussen.

comfortabele kussen
Wil je een nieuw kussen kopen?

Comfortabel slapen

Afgezien van mensen die het met minder uren doen, slaapt men ongeveer een derde van zijn levenstijd. Breng die tijd comfortabel door. Je wil ’s morgens uitgeslapen zijn en blakend van energie aan je dag beginnen. Als je met pijn uit je bed stapt of te vaak bent wakker geworden omdat je houding niet de juiste was, dan worden de dagen zwaar. Of je nu een rug-, buik- of zijslaper bent, iedereen kan een hoofdkussen vinden dat overal de juiste druk en hardheid heeft om jouw lichaam op een gezonde, deugddoende manier van zijn nachtrust te laten genieten. Ga eventueel voor een reiskussen als u ook op verplaatsing zeker wil zijn van een juiste houding. Ook je kind kan baat hebben bij een kinderkussen.

 

Kies het juiste kussen

Aandachtspunten bij de keuze van je ergonomisch kussen zijn:

  • de functie;
  • de materialen waarvan het gemaakt is en waarmee het opgevuld is;
  • de prijs;
  • de specifieke kwaliteiten van je kussen.

 

Het juiste kussen is een zegen voor je lichamelijke en mentale gezondheid.