juli 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

3 manieren om je verbouwing te financieren

verbouwing

verbouwing

Wil jij graag jouw zolder uitbreiden? Een verbouwing kan een aardig onderneming zijn om uit te voeren, laat staan op financieel vlak. Daardoor is het slim om je opties te overwegen, zoals lenen met spoed zonder BKR. Maar er zijn ook andere manieren om jouw verbouwing te financieren.

1. De ouderwetse manier

De eerste manier is heerlijk ouderwets, namelijk met jouw spaargeld. Indien jouw verbouwing klein is, kan de financiering ervan door middel van jouw spaargeld een goede optie zijn. Je ontvangt immers helemaal geen rente over jouw spaargeld momenteel, waardoor het toch maar niks zit te doen. Daarnaast hoef je zelf ook geen rente te betalen over een lening doordat je van jouw eigen spaargeld gebruikt maakt. Al met al is spaargeld een uitstekende optie hiervoor indien jij vanzelfsprekend over genoeg beschikt.

2. Via een persoonlijke lening

Heb jij toch niet genoeg spaargeld op jouw rekening staan? Of is de renovatie juist te groot om in een keer al jouw spaargeld ervoor uit te willen geven? Dan is een persoonlijke lening ook een bewezen methode voor het financieren voor jouw verbouwing. Het heeft echter wel zijn voor- en nadelen. Zo heeft een persoonlijke lening als voordeel dat er geen afsluitkosten zijn. Vooral met een kleinere verbouwing is dit handig doordat je met bijvoorbeeld een hypotheek afsluiten wel met afsluitkosten te maken hebt. Echter is de rente bij een persoonlijke lening wel een stuk hoger dan bij een hypotheek en is de aflossingstermijn korter.. Door deze factoren zul je uiteindelijk hogere maandlasten hebben, wat vanzelfsprekend minder leuk is om te zien aan het einde van elke maand.

3. Gebruik de overwaarde van jouw huis

De laatste methode om een verbouwing te financieren, is door middel van het gebruiken van de overwaarde van jouw huis. Wanneer jouw woning meer waarde heeft dan de hypotheek waarmee je het hebt afgesloten, kun je een tweede hypotheek afsluiten voor de overwaarde. Daardoor heb je ineens kapitaal vrijgemaakt om uit te besteden aan de verbouwing. Hoewel dit geen methode is van lenen met spoed zonder bkr, is dit nog steeds een optie.