juli 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Kerstavond vieren en corona: 5 tips voor een gezellige avond!

kerstavond vieren

kerstavond vieren

Kerstavond was van oudsher de tijd waarin je activiteiten ondernam met de familie. Corona heeft daar een behoorlijke streep door gezet voor de meeste mensen. Met je eigen gezin in een kleine setting kerstavond vieren doe je onder andere met bordspellen. We maakten een lijst van leuke dingen om te doen met je gezin om de kerstdagen zo gezellig mogelijk door te komen. 

1. Heerlijk lang tafelen 

Lang tafelen is iets wat je met de hele familie kan doen. Wanneer dat echter door de corona maatregelen niet mogelijk is, kan je natuurlijk ook met je eigen gezin lang tafelen. Dat kan je doen door een maaltijd te serveren die uit meerdere kleine gangen bestaat zodat je samen dit moment kan beleven. Door de kinderen een menukaart te laten knutselen is eigenlijk iedereen betrokken bij dit geheel. Je maakt herinneringen.

2. Een bordspel 

Bordspellen zijn de meest ultieme vorm van gezelligheid met kerstmis. Met een bordspel krijg je een leuke ongedwongen sfeer en de tijd die vliegt voorbij. Door extra lekkere hapjes te serveren maak je er een speciaal moment van. 

3. Een kerstfilm marathon 

Kerstfilms kan je overal vinden. Wie een abonnement heeft op Videoland of op Netflix heeft toegang tot een enorme galerij kerstfilms. Denk daarbij aan films zoals de Polar Express maar ook aan een grappige film zoals The Grinch. Het gaat hier stuk voor stuk om films die leuk zijn voor jong en oud. 

4. Breng kerstkaarten rond 

Postzegels voor kerstkaarten worden steeds duurder. Het is dan ook leuk om met je kinderen de laatste kerstkaarten zelf rond te brengen. Op die manier breng je een glimlach op het gezicht van jezelf maar ook van een ander. 

5. Doe vrijwilligerswerk 

Niet iedereen in ons land heeft het even goed getroffen in het leven. Daklozen hebben ook behoefte aan warmte en gezelligheid. Door op zoek te gaan naar leuk vrijwilligerswerk bij bijvoorbeeld het Leger des Heils kan je hun ook een fijne kerstavond bezorgen. Het is niet alleen goed voor de mensen die deze gezelligheid zo hard nodig hebben maar ook voor jou en je gezin.