mei 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Wat moet je in huis halen voor een kitten

Een kitten

Een kattenbak in huis halen als je een kat neemt is erg aan te raden. Vooral kittens hebben dit nodig. Je zit vaak nog midden in het proces om het dier zindelijk te krijgen, het is dan belangrijk dat je de kat aanleert maar wel de behoefte gedaan kan worden. 

 

Je kat aan leren in de tuin van de buren te poepen omdat er geen kattenbak aanwezig is, is niet erg sociaal. Een kattenbak schoonmaken hoort bij de verantwoordelijkheid van het hebben van een kat. De vloer schoonmaken ook, wanneer het opvoeden van de kitten nog niet zo lekker loopt als je zou willen. 

 

De mooiste kattenbakken 

kattenbakken zijn in principe een erg simpel product, een bak met zand erin. Je wilt dat de kat zich er fijn bij voelt en dat komt meestal wel goed omdat het dier vaak geïnteresseerd is in nieuwe objecten en dan met name dozen. Het zal waarschijnlijk niet nodig zijn dat je de kat er in zal moeten tillen tegen zijn wil. 

Daarnaast staat de kattenbak bij jouw in huis, dus wat uiterlijk betreft kun je het beste de kleuren kiezen die jou het meest bevallen. katten spullen kunnen in tegenstelling tot wat de publieke opinie is nog best mooi staan bij de inrichting van het huis. 

 

De krabpaal is essentieel voor een kat om dominant te zijn

katten gebruiken een krabpaal om hun nagels te scherpen. Jij hebt de kat misschien met een ander doel in huis gehaald, maar de kat zelf gaat zich hoe dan ook gedragen als een territorium dier. De nagels moeten geslepen worden om het huis te verdedigen tegen andere katten. De kat zelf heeft ook beschermingsdrang voor jou. 

 

Om te voorkomen dat er houten meubels sneuvelen heb je een krabpaal nodig. Deze staat het beste op een opvallende plek. Op deze manier kan de krabpaal een aanlokkend alternatief voor de kat zijn voor de spullen waar het dier niet aan mag krabben. Dit is een attribuut wat de kat hoe dan ook vaak gaat gebruiken. 

Kittens op een krabpaal
Kittens op een krabpaal

Speelse kittens hebben speelgoed nodig 

Een kitten vraagt veel aandacht in vergelijking met een volgroeid dier. Het dier zal vaak willen spelen, wat beter gaat met speeltjes. Er zijn een hoop speeltjes te krijgen voor de kat en ze werken allemaal vrij simpel. Het gaat vaak om iets waar de kat achteraan kan jagen en z’n nagels in kan zetten. Dit is voornamelijk hoe katten functioneren, ze jagen achter kleinere dingen aan en proberen ze te vangen. Met speeltjes kun je dit gedrag aanleren aan je jonge kat. Je kunt op deze manier meer doen dan je huisdier alleen maar voeren en aaien. 

 

Een kat laten opgroeien met de juiste spullen

De viervoeter die je in huis heb gehaald kun je met een beetje inzet laten uitgroeien tot een volwassen dier dat op de juiste plek zijn ontlasting achterlaat en weet hoe een kat moet jagen, daarnaast kan deze kat ook zelf zijn nagels bijhouden en neemt je daardoor nog een taak uit handen. 

Om dit voor elkaar te krijgen heb je gebruik moeten maken van de spullen die op de lijst staan met voorwerpen die je nodig hebt voor een kitten als huisdier. Deze zijn allemaal ontworpen om op de juiste manier bij te dragen aan het opgroeien en het in toom houden van jouw kat.