april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Met deze tips zet jij je eigen ergonomische thuiskantoor in elkaar

Kantoor thuis

Kantoor thuis

Nu je misschien steeds vaker vanuit huis werkt, is het belangrijk dat je tijd en aandacht steekt in de inrichting van je thuiskantoor. Op het werk ben je gewend om met je collega’s te werken en loop je zo nu en dan een rondje of ga je in de pauze met collega’s naar buiten. Wanneer je thuis werkt, valt dit weg, waardoor het kan zijn dat je te weinig beweegt of dat je niet over de juiste kantoormeubelen beschikt. Je werkhouding is erg belangrijk als je zittend werk verricht, dit kan namelijk bijdragen aan je gezondheid, mits je de mogelijkheid hebt om de juiste en dus een gezonde houding aan te geven. Op deze pagina lees je meer over een ergonomisch thuiskantoor.

Waarom is het een goed idee om thuis aan een ergonomisch bureau te werken?

Werk je vanuit huis en betrapte jij jezelf erop dat je wel eens vanaf de bank of de keukentafel zat te werken? Dan zal je lichaam snel genoeg aangeven dat dit niet de ideale werkhouding is. Wanneer je een ongezonde werkhouding aanneemt, zorg je ervoor dat je na verloop van tijd vervelende nek-, rug- en schouderklachten voelt opkomen. Dit is foute boel aangezien dit na een tijdje zo erg kan zijn dat het een blessure wordt en je ervoor naar de fysiotherapeut moet. Zoek daarom voor ergonomische bureaus om thuis te werken. Dit soort bureaus zijn verstelbaar in hoogte, waardoor je ze geheel op jouw lengte kunt afstellen.

Het beste is zelfs om voor een zit-sta bureau te kiezen. Dit soort bureaus maken het mogelijk om zowel staand als zittend op de juiste hoogte te werken. Hierdoor werk je in een gezonde houding, waardoor je vervelende lichamelijke klachten voorkomt.

Thuiskantoor
Een thuiskantoor inrichten.

Uit wat voor type ergonomische kantoormeubelen kun je allemaal kiezen?

Naast goede ergonomische bureaus, bestaan er nog veel meer verschillende type ergonomische kantoormeubelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een goede bureaustoel om thuis te werken? De beste bureaustoelen kun je ook helemaal aan jouw lengte en lichaamstype aanpassen. Hierdoor wordt je rug en de rest van je lijf maximaal ondersteund. Verder zijn er ergonomische muizen te vinden, die kunnen voorkomen dat je een muisarm ontwikkelt. Er zijn zelfs bureaus terug te vinden die aan een loopband of fiets vastzitten, waardoor je kunt werken en sporten tegelijk. Dit zorgt voor een gezondere leefstijl, ook als je vanuit huis werkt.