juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Een woningontruiming: hoe werkt het precies?

Verhuisdoos

Verhuisdoos

Krijg je binnenkort te maken met een woningontruiming? Een ontruiming kan nodig zijn door verschillende situaties, zoals een overlijden, verhuizing of uitzetting. Wat de reden ook is; een woningontruiming is geen leuk klusje, maar het moet soms wel gebeuren. Er gaat flink wat regelwerk in zitten en er zijn een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. In deze blog vertellen we je welke stappen je moet doorlopen tijdens het proces. 

Stap 1: Inventariseren

We beginnen bij het begin: inventariseren. In de meeste gevallen staat de woning nog vol met spullen en deze kunnen er natuurlijk niet blijven staan. Kijk eerst hoeveel spullen er in de woning staan. Gaat het bijvoorbeeld om een aantal grote kasten of staan er alleen kleine meubels? Als er weinig spullen aanwezig zijn, kost het inventariseren weinig tijd. Kijk goed welke meubels bewaard moeten worden en wat weg kan. Misschien zitten er zelfs spullen bij die een tweede leven kunnen krijgen. 

Vergeet niet om naar de ligging van de woning te kijken. Gaat het bijvoorbeeld om een appartement op de derde etage zonder lift? Dan zul je goed moeten nadenken over de manier van ontruimen. 

Stap 2: Spullen sorteren

Na het inventariseren is het belangrijk om de spullen te sorteren. Je weet nu precies wat er met de overgebleven goederen moet gebeuren, maar je moet ze alleen nog op de juiste plek moeten leggen. Maak bijvoorbeeld een kamer leeg en geef deze een categorie, zoals kringloop. Vul deze ruimte vervolgens met spullen die een tweede leven verdienen. Sorteer ook de spullen die naar familieleden gaan en maak een aparte categorie met meubels die weg moeten. Houd er rekening mee dat je materialen vaak gescheiden moet afleveren bij de gemeente. Denk hierbij aan een aparte categorie voor hout, staal en elektrische apparaten. 

Ontruiming
Ontruiming van een woning.

Stap 3: Zelf aan de slag of woningontruiming bedrijf inhuren

Vervolgens zijn we aangekomen bij de daadwerkelijke woningontruiming. Alle spullen zijn gesorteerd en klaar om naar de kringloop of een andere locatie te gaan. Het is mogelijk om de ontruiming zelf te doen, maar je kunt ook een professioneel bedrijf inhuren. Woningontruiming Amsterdam zorgt voor een complete ontruiming van je woning of bedrijfspand. De ruimte wordt spik en span opgeleverd en je spullen komen veilig en snel op de juiste locatie terecht. Dit scheelt jou veel tijd en moeite.