mei 17, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Hoe kies je een boxspring die bij je past?

boxspring

boxspring

Gefeliciteerd! Je weet inmiddels dat je een boxspring wilt aanschaffen. Dan vallen er al heel wat andere soorten bedden af. Maar dan is de keuze nog steeds enorm! We proberen je een klein beetje op weg te helpen bij de keuze van een boxspring.

 Hoe breed moet je boxspring zijn?

Allereerst is het belangrijk dat je een idee hebt wat de afmetingen van je boxspring moeten worden. Woon je in een kleine studentkamer, maar wil je een kingsize boxspring van 220 x 220? Dat gaat natuurlijk niet werken. Wees dus een beetje realistisch. Wij raden eigenlijk altijd het volgende aan:

Heb je weinig ruimte en slaap je alleen?

Dan volstaat een 90 cm brede boxspring

Heb je veel ruimte en slaap je alleen?

Dan zou je alvast kunnen investeren in de toekomst en een wat groter bed nemen. Bijvoorbeeld een 140 cm brede boxspring. Dit is een klein twee persoons bed.

Heb je weinig ruimte en slaap je met z’n tweeën?

Ook hier volstaat een 140 cm brede boxspring. Heb je echt heel weinig ruimte en gaat een 140 cm brede boxspring ook niet passen? Dan kun je nog kiezen voor een twijfelaar. Deze zijn 120cm breed. Voor twee volwassen personen wordt dit wel heel krap.

Heb je veel ruimte en slaap je met z’n tweeën

Als je veel ruimte hebt, raden we eigenlijk altijd de 180 cm brede boxspring aan. Dan lig je lekker ruim. Ook de 160 cm brede boxspring is een veel verkochte boxspring.

Hoe lang moet je boxspring zijn?

De 200 cm lange boxspring is eigenlijk de standaard maat. Ben je echter langer dan 185 cm dan wordt een 210 cm lange boxspring aangeraden. Ben je langer dan 195 cm dan wordt zelfs een 220 cm lange boxspring aangeraden. Je hoeft overigens niet heel lang te zijn om een langere boxspring aan te schaffen. Als je van veel ruimte houdt, kan dit ook een optie zijn.

boxspring kiezen
Hoe kies je de juiste boxspring?

Wat is je budget

Niet onbelangrijk is de vraag hoeveel je kwijt wilt zijn aan een boxspring. Wil je wel een boxspring van superieure kwaliteit die jarenlang mee gaat, dan ben je uiteraard meer geld kwijt dan wanneer je een wat goedkopere boxspring koopt. Een andere optie is om hier tussen in te gaan zitten. Er bestaan namelijk boxspring outlets waar ze kwalitatieve boxsprings verkopen voor lage prijzen. Of ga voor een showroom model. Houdt ook de aanbiedingen en de dagaanbiedingen in de gaten.

Functies

Daarnaast moet je nog bepalen of je speciale functie eisen stelt aan een boxspring. Moet hij bijvoorbeeld elektrisch verstelbaar zijn? Of moet hij een lage instap hebben. Dit laatste is nog wel eens van belang bij senioren.