juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Wonen in Almelo

makelaar in almelo

makelaar in almelo

In dit artikel zal ik uitleggen waarom wonen in Almelo een prachtige plaats is om te gaan wonen. Alle pluspunten komen voorbij en een aantal persoonlijke tips komen ook nog aanbod, dus lees vooral vlug verder!

Waarom Almelo?

Ten eerste, er zijn volop woonmogelijkheden in deze stad. Van rustige achteraf buurtjes naar mooie herenhuizen. Van een villawijk naar goedkope huurwoningen in sfeervolle volksbuurtjes, Almelo heeft een zeer divers woonaanbod. Daarnaast profileert de stad zichzelf als een stad waar je gegarandeerd groen kan wonen en vlug in de natuur kan zijn als je hier naar zoekt. Sinds een aantal jaar is de gemeente ook volop bezig met het renoveren en vernieuwen van de stad zelf.

Denk hierbij aan de nieuwbouw projecten NoordOost, Indië en Weggeler. In elk van deze drie wijken kan je weer iets anders verwachten. NoordOost biedt ruime stukken land en alle vrijheid om dit naar eigen stijl in te richten. Indië is zeer dichtbij het centrum, is gebouwd rondom oude fabrieksgebouwen en biedt tevens water en groen. Weggeler is een echte “kleurenwijk”, hier mee wordt bedoeld dat er verschillende typen woningen zijn en er veel verschillende soorten bewoners zijn waardoor er een unieke sfeer heerst.

wonen in almelo
Waarom zou jij in Almelo willen wonen?

Zoals al wel blijkt heeft Almelo een divers woonaanbod en wordt er ook veel vernieuwd. Los daarvan zijn er ook leuke dingen te zien en te doen in en rond de stad. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bezoek aan de Bolletje fabriek, een wedstrijd bekijken van Heracles, wandelen door het mooie Beeklustpark of genieten van de terrassen in het mooie centrum. Er is kortom genoeg te doen in deze stad. Benieuwd geworden naar de woonmogelijkheden in Almelo? Kijk dan niet verder en neem contact op met de beste makelaar in Almelo, Thomapost! Deze vakkundige makelaars helpen je graag verder aan een mooi, eigen plekje in Almelo.

En de omgeving dan?

Vanuit Almelo ben je ook snel in de rest van Twente en of deze streek nog veel moois te bieden heeft. In Enschede kun je heerlijk uitgebreid winkelen en in Hengelo kan je lekker relaxt op het terras zitten en uitgaan. In voor iets meer cultuur snuiven? Bezoek dan de pittoreske dorpjes Ootmarsum en Delden waar je door de oude dorpscentra kan lopen of oude kastelen kunt bezoeken. Voor de sportievelingen onder ons zijn er ook genoeg opties in Twente. Er zijn vele mooie fiets en looproutes te vinden in de streek waar je volop van kan genieten.