juni 7, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Waarom een huurwoning een goed idee kan zijn

huurwoning

huurwoning

Hoewel het bezitten van een huis een levensdoel is van veel Nederlanders, heeft een huurwoning ook voordelen. Eigen woningbezit is niet voor iedereen weggelegd.

1) Geen onderhoudskosten of reparatierekeningen

Één van de voordelen van het huren van een woning is dat er geen onderhoudskosten of reparatiekosten zijn. Wanneer je een woning huurt, is jouw verhuurder verantwoordelijk voor al het onderhoud, verbetering en reparaties. Als een toestel niet meer werkt of je dak gaat lekken, bel je de verhuurder, die moet het repareren of vervangen. Huiseigenaren zijn daarentegen verantwoordelijk voor alle reparatie-, onderhouds- en renovatiekosten van het huis. Afhankelijk van de aard van de taak, kan het behoorlijk prijzig worden.

2) Toegang tot voorzieningen

Een ander financieel voordeel van huren is toegang hebben tot voorzieningen die anders een enorme kostenpost zouden zijn. Luxe zoals een ingegraven zwembad of een fitnesscentrum zijn standaard bij veel middelgrote tot luxe appartementencomplexen zonder extra kosten voor huurders. Als een huiseigenaar toegang zou willen hebben tot deze voorzieningen, zou dit waarschijnlijk duizenden dollars kosten voor installatie en onderhoud. Condo-eigenaren zouden maandelijkse kosten moeten betalen om er toegang toe te krijgen.

3) Geen onroerendgoedbelasting

Één van de belangrijkste voordelen van huren versus bezitten is dat huurders geen onroerendgoedbelasting hoeven te betalen. Onroerende voorheffing kan een zware last zijn voor huiseigenaren en kan per provincie verschillen – in sommige gebieden kunnen de kosten duizenden dollars per jaar bedragen. Hoewel berekeningen van onroerendgoedbelasting complex kunnen zijn, worden ze bepaald op basis van de geschatte waarde van het onroerend goed van het huis en de hoeveelheid grond. Nu nieuwbouwwoningen steeds groter worden, kunnen onroerendgoedbelasting een aanzienlijke financiële last zijn.

4) Meer flexibiliteit met betrekking tot waar te wonen

Huurders kunnen praktisch overal wonen, terwijl huiseigenaren beperkt zijn tot gebieden waar ze het zich kunnen veroorloven om te kopen. Wonen in een dure stad is misschien onbereikbaar voor de meeste huizenkopers, maar het is misschien wel mogelijk voor huurders. Hoewel de huren hoog kunnen zijn in gebieden waar de woningwaarde ook hoog is, kunnen huurders gemakkelijker een betaalbare maandelijkse betaling vinden dan huizenkopers.

huis huren
Een overeenkomst ondertekenen voor je huurhuis

Wat u moet weten over antikraak

Antikraak kan een goedkope en avontuurlijke manier zijn om te leven. De meeste antikraakgebouwen zijn geen ‘normale’ huizen of appartementen, maar eerder leegstaande kantoren, scholen, verpleeghuizen, bibliotheken etc.
Antikraak is goedkoop aangezien je aan het bureau gewoon een (kleine) leenvergoeding en / of servicekosten betaalt. Er zijn echter een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je hierover nadenkt:

– Het is tijdelijk. Het lege gebouw waarin u verblijft, wordt verkocht aan een andere partij of wordt gesloopt. Dit kan jaren duren, maar als je pech hebt, slechts maanden. Dit betekent dat je flexibel moet zijn.
– Meestal is er een wederzijdse opzegtermijn van 14-28 dagen. Nogmaals, flexibiliteit is hier het sleutelwoord. Je hebt misschien maar 2 weken om een ​​nieuwe plek te vinden.
– Je bent zelf verantwoordelijk voor het gebouw waarin u verblijft. Dit betekent dat u het gebouw te allen tijde netjes en schoon moet houden, vooral omdat er potentiële kopers langs kunnen komen. Meestal komt het bureau ook langs om te kijken of u zich aan hun regels houdt. Ze zullen meestal een waarschuwing geven, maar soms komen ze onaangekondigd opdagen.
– Je kunt geen drastische wijzigingen aanbrengen in het decor. Kleine wijzigingen zijn meestal oké, maar ze moeten worden goedgekeurd door het bureau.
– Sommige bureaus werken met een verwijzingssysteem. Dit betekent dat ze u alleen als huurder beschouwen als een van hun huidige gebruikers u voorstelt.
– Sommige antikraakbureaus rekenen inschrijfgeld.
– Er is meer vraag dan aanbod, dus de kans is groot dat je op een wachtlijst komt te staan.
– De vereisten verschillen per bureau, maar voor alle bureaus moet je ouder zijn dan 18.