juli 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Beschik jij over veel ramen in huis?

rolgordijnen

rolgordijnen

Iedere woning beschikt over ramen. Echter qua de hoeveelheid ramen kan het nogal verschillen. Ook qua smaak van wat je ervoor gaat hangen om de privacy te waarborgen. Maar wat hang je er eigenlijk best voor je ramen en moet je dit wel doen?

Gordijnen of toch iets anders

Als eerste is het belangrijk om goed te kijken naar de rest van het interieur. Heeft je huis bijvoorbeeld een moderne uitstraling? Kies dan voor een moderne look qua raamdecoratie. Is jouw interieur meer richting landelijk, pas het hier dan ook op aan. Over het algemeen heb je veel verschillende soorten waaruit je kunt kiezen en zorgen gordijnen wel voor veel sfeer en gezelligheid.

Zo heb je de bekende rolgordijnen! Uniek en het past in vrijwel iedere woning! Natuurlijk verkrijgbaar in diverse kleuren en afmetingen, hierin ben je vrij om te kiezen. Veel mensen kiezen ervoor om de basic kleuren hierin te gebruiken. Dit omdat rolgordijnen als extra toevoeging zijn voor jouw privacy. Wel dien je rekening te houden met het feit waar deze gordijnen komen te hangen! Wil je het in de slaapkamer hebben hangen? Kies dan voor verduisterende rolgordijnen zodat je in de nacht heerlijk kunt slapen en genieten van een donkere kamer.

gordijnen
Witte rolgordijnen

Onderhouden van rolgordijnen

In vergelijking met houten jaloezieën zijn rolgordijnen een stuk lastiger om te reinigen. Wanneer hier, ongeacht de reden, een vlek in komt zal je meer moeite moeten doen om het schoon te maken. Hier zijn wel handige tips en producten voor te vinden om het te realiseren, maar je moet er maar net zin in hebben. Met houten jaloezieën heb je hier in feite geen last van! Hier kun je gerust met een natte doek ze schoonmaken!

Waarom kiezen voor houten raamdecoratie?

Vrijwel iedereen houdt ervan om meer privacy in huis te realiseren. Door gebruik te maken van raamdecoratie kan je hier simpelweg voor zorgen. Ongeacht het soort materiaal dat je wenst, privacy zal je hebben! Als je echt op zoek bent naar een mogelijkheid waarbij niemand bij je naar binnen kan kijken, dan kan je het beste kiezen voor jaloezieën. Die zijn eenvoudig te monteren en ook op maat te maken.

Daarnaast zijn jaloezieën binnen enkele minuten weer schoon wanneer er vlekken op komen. Zo heb jij binnen een handomdraai weer prachtige raamdecoratie. Wel is het zo dat niet iedereen de voorkeur heeft voor jaloezieën. Het moet ook maar net bij de rest van het interieur passen.

Bekijk dus eerst de rest van het interieur alvorens je overgaat tot koop! Je weet immers maar nooit of dat het plaatje nu compleet is.