april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Tips bij het verhuizen met kinderen

makelaar

Heeft u al geïnformeerd bij uw makelaar?

Een verhuizing is vaak een hele onderneming! In het bijzonder wanneer je wilt gaan verhuizen met kinderen. Waar oudere kinderen hulp kunnen bieden bij een verhuizing, lopen jongere kinderen vaak in de weg. Niet alleen de verhuizing zelf is hierdoor lastiger, ook de periode voor en na de verhuizing. Voor kinderen is het immers belangrijk om nieuwe vriendjes en vriendinnen te maken, een geschikte school te vinden, enzovoorts. Bereid een verhuizing met kinderen daarom goed voor! In dit artikel geven we je tips, die kunnen helpen bij het soepel laten verlopen van een verhuizing met kinderen. Hoe pak jij dit aan?

 

Praat met je kinderen over de aanstaande verhuizing

Allereerst is het belangrijk om met je kinderen te praten over de verhuizing. Belicht de leuke kanten van de verhuizing, maar benoem ook de gevolgen hiervan. Zo zullen je kinderen hun huidige vrienden minder vaak zien, gaan ze naar een andere school in veel gevallen, enzovoorts. Hierbij kun je opmerken dat je kinderen altijd kunnen logeren bij oude vrienden en dat ze via hun mobiele telefoon met elkaar in contact zullen blijven. Ook na de verhuizing is het belangrijk om open met je kinderen te praten. Vraag ze naar welke school ze willen? Of ze al leuke kinderen in de straat hebben gezien? Enzovoorts.

 

Schakel een verhuisbedrijf in voor de verhuizing

De verhuizing zelf verloopt het soepelst, wanneer je hier een verhuisbedrijf voor inschakelt. Een verhuisbedrijf beschikt niet alleen over de kennis en ervaring om een verhuizing soepel te laten verlopen, ook hebben zij handige hulpmiddelen tot hun beschikking. Denk bijvoorbeeld aan inpakmaterialen om waardevolle voorwerpen stevig te kunnen verpakken. Op deze manier wordt de kans op schade aan de inboedel minimaal. Of wat te denken van een verhuislift? Met een verhuislift wordt het makkelijker om zware voorwerpen van boven naar beneden te verplaatsen. Zeker in een portiekwoning biedt dit voordelen!

verhuisbedrijf.jpg
Ben jij van plan te verhuizen?

Laat kinderen hun eigen inboedel inpakken

Om kinderen bij het verhuizen te betrekken, kun je hen vragen om zelf hun inboedel in te pakken. Denk hierbij aan hun kleren, het speelgoed uit de kinderkamers, enzovoorts. Voordat de grote voorwerpen, zoals een bed of kast, verplaatst worden, doe je er verstandig aan om de nieuwe kinderkamer te verven of behangen. Veel kinderen zullen het leuk vinden om een kleurtje op de muur te hebben! Het geeft de kamer meer sfeer en maakt deze persoonlijker.