mei 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Maak het wonen in uw huis makkelijker met deze 3 tips

tweedehands traplift

tweedehands traplift

Vaak wordt het steeds lastiger om in uw eigen woning te blijven wonen, naarmate u ouder begint te worden. Denk aan lichamelijke gebreken als een pijnlijke heup, problemen met het omhoog lopen van een trap, enzovoorts. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze producten verkrijgbaar, waarmee u de woning geschikt kunt maken voor senioren. Zo hoeft u niet te verhuizen, maar kunt u op uw vertrouwde plek blijven wonen. In dit artikel geven we u een aantal voorbeelden van deze producten. Welke hulpmiddelen gebruikt u al om het leven in uw woning makkelijker te maken?

 

Tip 1: laat een traplift in uw woning plaatsen

Een van de mogelijkheden die u heeft, is het gebruik van een traplift in huis. Met een traplift komt u moeiteloos op de eerste etage van uw woning! U kunt beneden op het uitklapbare stoeltje gaan zitten, waarna de traplift u op een normaal tempo omhoog laat bewegen. Bovenaan de trap stapt u van het stoeltje om uw weg te voet te vervolgen. Trapliften vergen een behoorlijke investering, waardoor de aanschaf van een tweedehands traplift het overwegen waard is. Er zijn verschillende aanbieders van trapliften, die u hier meer over kunnen vertellen.

traplift
Beschikt uw huis al over een traplift?

Tip 2: een bad met een schuif in de rand

Naast een traplift kan ook een speciaal bad het overwegen waard zijn. Dit is een bad met aan de zijkant een schuif! Zo hoeft u niet over de badrand te stappen, maar kunt u in het bad lopen. Op deze manier verkleint u de kans dat u op de gladde bodem van het bad uitglijdt. Het kan heerlijk zijn om, zeker in de herfst en winter, een warm bad te nemen. Ontspan volledig en laat uw spieren en gewrichten tot rust komen.

 

Tip 3: creëer voldoende ruimte in de woonkamer

Om soepel door uw woning te kunnen blijven bewegen, kiezen veel senioren voor het gebruik van een wandelstok of een rollator. Het is om deze reden belangrijk om voor voldoende ruimte op de begane grond te zorgen. Zet stoelen bijvoorbeeld iets verder bij elkaar vandaan, zodat u hier moeiteloos langs kunt lopen. Er is niets vervelender dan een botsing met uw rollator tegen een stoel, bank of kast! Heeft u moeite met het opstaan uit een stoel? Er zijn speciale stoelen verkrijgbaar, die naar voren bewogen kunnen worden. Zo staat u direct met beide voeten op de grond, wat het makkelijker maakt om te gaan lopen.