juni 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Perceel: stuk grond waarvan het Kadaster de grenzen gemeten heeft

Perceel woning

Perceel woning

Het platform met de naam KadastraleKaart.com is in alle opzichten bijzonder de moeite waard. Je vindt er niet alleen de meest actuele gegevens van het Kadaster, je leert er ook wat de veel gebruikte begrippen nou precies betekenen. Bovendien zie je Nederland van bovenaf en zoom je in op elk gewenst perceel van ons land. 

Meer transparantie over woningen

Er blijft niets geheim op KadastraleKaart. Zo leer je er bijvoorbeeld precies de definities van veel gebruikte Kadastrale termen. Alleen dat is al leuk om eens te bekijken. Zo leren we dat een perceel volgens de letter van het Kadaster een stuk grond is waarvan het Kadaster de grenzen heeft opgemeten en dat met een uniek nummer en een Kadastrale aanduiding staat geregistreerd in de Basisregistratie van het Kadaster. De begrippenlijst gebruik je overigens gratis. 

kadaster huis
De grootte van een perceel

Interessante informatie tegen een kleine vergoeding 

Op KadastraleKaart vind je meer informatie overigens. Zo kun je tegen een kleine vergoeding eigendomsinformatie van de website halen. Je krijgt dan een rapport met onder meer de naam van de eigenaar van een perceel of pand, je leert wie de zakelijke rechten heeft, het jaar van de verkoop en de betaalde koopsom. Je kunt eveneens vergunningen en woningtransactie rapporten downloaden en een kaart met luchtfoto downloaden. In veel gevallen kan de informatie je net dat beetje extra informatie bieden op grond waarvan je een perceel wel of niet koopt.  

Bezoek van KadastraleKaart.com is ook gewoon leuk 

In eerste instantie is de website bedoeld om Kadasterdata tot je te nemen, het is echter ook gewoon leuk eens een kijkje te nemen. Je ziet eerst Nederland van bovenaf en zoomt vervolgens steeds verder in op dat gebied dat jouw interesse heeft. Zo ontdek je vanzelf het perceel waar je zelf woont. Overigens is KadastraleKaart.com ook het platform geworden om je perceel of kavel te verkopen. Zeer interessant, omdat je meteen bij de doelgroep adverteert. Bovendien weet je dat jouw perceel breed onder de aandacht gebracht wordt. De eerste vier weken mag je bovendien gratis je advertentie plaatsen.