mei 17, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Overstappen naar een andere energieleverancier? Dit moet je regelen

stroomkosten huis

stroomkosten huis

In veel woningen neemt het stroom gebruik toe. Wil jij graag van energieleverancier overstappen? Zie je bijvoorbeeld dat Oxxio een stuk goedkoper is dan jouw huidige energieleverancier? Of krijg je bij een andere energieleverancier mogelijk een interessant welkomstcadeau? Er zijn legio redenen waarom het zo interessant is om over te stappen naar een andere energieleverancier.

Als je de overstap wilt maken, zijn er wel enkele zaken die je moet regelen. Ook zijn er enkele zaken die je moet regelen vóórdat je überhaupt over kunt stappen.

Maak een goede vergelijking

Allereerst is het advies om echt een goed vergelijk te maken. Kijk hierbij niet alleen naar het prijskaartje, maar ook naar de dekking en de voorwaarden. Alleen door op écht alle facetten van een energiecontract te letten, kun je de juiste keuze voor jezelf maken.

Dankzij het internet is het maken van een vergelijking gelukkig relatief simpel. Je kunt relatief makkelijk de verschillende leveranciers en contracten op een rijtje zetten. Vervolgens is het een kwestie van prioriteiten stellen en een vergelijking maken.

Energiekosten lichten
Stroomgebruik in huis

Stel een overstapdatum vast

Heb je een interessante energieleverancier gevonden? Dan is het zaak om de overstap in gang te zetten. Het eerste wat je hiervoor moet doen, is een overstapdatum vaststellen. Wil je bijvoorbeeld op 1 januari van het komende jaar overstappen? Of wil je de overstap mogelijk al eerder of eventueel later gaan maken? De keuze is aan jou.

Sluit het contract definitief af

Ben je echt overtuigd van jouw keuze? Dan is het zaak om het contract definitief af te sluiten bij jouw nieuwe energieleverancier. Als je dat gedaan hebt, neemt de nieuwe energieleverancier al het werk voor je uit handen. Stap je bijvoorbeeld over naar de Greenchoice energieleverancier? Dan zorgt de klantenservice van Greenchoice ervoor dat jouw huidige contract op de gewenste overstapdatum eindigt. Vanaf dat moment gaat ook jouw nieuwe contract in, waardoor je nooit zonder energie komt te zitten.

Gegevens goed bewaren

Als de overstap eenmaal geregeld is, heb je nergens meer omkijken naar. Wel is het aan te raden om gegevens goed te bewaren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het contract, maar ook aan de inloggegevens voor het portal van jouw nieuwe energieleverancier. Op deze manier hopen wij dat je minder kosten hoeft te maken aan al het stroomgebruik in huis.