juli 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Wat zijn de voordelen van een zit sta bureau?

voordelen zit sta bureau

voordelen zit sta bureau

De laatste jaren komt uit verschillende onderzoeken naar voren dat een hele dag zitten eigenlijk net zo slecht is voor je gezondheid als roken. Aan je gezondheid werken kun je op veel verschillende manieren doen, maar de ene oplossing is tijdrovender dan de andere. Daarnaast zou het toch niet zo moeten zijn dat je werk leidt tot een verslechtering van je gezondheid. Een van de oplossingen die toepasbaar is op je werkplek zijn elektrische zit sta bureaus. Hieronder worden de voordelen voor je opgesomd.

Op naar een langer leven

Als je veel zit, bijvoorbeeld bij een kantoorbaan, heb je een verhoogde kans op het ontwikkelen van hartziekten of diabetes type 2. Dit kan er weer voor zorgen dat je vroegtijdig overlijdt. Onderzoeken laten zien dat deze verhoogde kans geldt voor 49% van de mensen die het meeste van hun tijd zittend doorbrengen. Als het je lukt om je patroon te veranderen en 3 uur per dag minder te zitten, zou je je leven met 2 jaar kunnen verlengen.

Geen rugpijn meer

Verschillende onderzoeken tonen aan dat zit sta bureau ook kan leiden tot het verbeteren van rugklachten. Dit zou eveneens ook voor nekklachten gelden. Bij verschillende onderzoeken werd na het gebruik van een zit sta bureau voor enkele weken een verbetering van klachten gevonden. Bij het teruggaan naar de oude situatie met normale bureaus namen de klachten weer toe.

zit sta bureau
Houten zit sta bureau

Minder stress, betere stemming

Mensen die gebruikmaken van een zit sta bureau ervaren doorgaans minder stress dan mensen met een standaard bureau. Daarnaast voelden ze zich minder vermoeid, in tegenstelling tot mensen die hun dag zitten aan een standaard bureau doorbrachten.

Lagere bloedsuikerspiegel

Door in een studie de bloedsuikerspiegels te vergelijken kwamen onderzoekers tot de conclusie dat mensen die na de lunch 180 minuten hadden gestaan een bloedsuikerspiegel hadden die 43% lager lag dan de bloedsuikerspiegel van collega’s die na de lunch waren gaan zitten. Zeker voor mensen met diabetes type 2 is dit een interessante observatie.

Minder risico op obesitas

Door simpelweg vaker te staan, kun je al meer calorieën verbranden. Een halve werkdag staan kan al snel leiden tot het verbranden van 170 extra calorieën. Deze extra verbranding verlaagt de kans op aankomen en wanneer je dit consequent toepast zou het wellicht kunnen leiden tot een lichte daling in gewicht. Redenen genoeg om te kiezen voor elektrische zit sta bureaus.