april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Drie tips om wooninspiratie op te doen

wooninspiratie

wooninspiratie

Je werkt veel thuis en komt erachter dat je jouw woning een flinke opfrisbeurt wil geven. Je kijkt al lang genoeg tegen dezelfde kleur muur aan en wil gewoon eens even je interieur onder handen nemen. Dit besluit is in een mum van tijd genomen, maar dan pas komt het moeilijke deel: hoe ga je dit aanpakken. Wat wil je met jouw interieur doen? Hieronder volgen een drietal handige tips om wooninspiratie op te doen. 

Neem een abonnement

Er zijn tal van leuke wooninspiratie tijdschriften, waar je ideeën kunt opdoen voor de inrichting van je huis. Ook zitten in veel van de Nederlandse kranten een sectie Wonen & Living, waar ook aandacht wordt besteed aan wooninspiratie. Wil je ideeën opdoen door lekker in een krant of tijdschrift te bladeren, dan kun je via deze website een proefabonnement afsluiten om een krant eens uit te proberen.

interieur design
Mooi interieur

Volg internet en social media

Vind je het handiger om wooninspiratie op te doen via beeld, dan is het raadzaam internet af te struinen. Er zijn meerdere websites, die zich bezighouden met interieur kwesties en woningstijlen, zoals FonQ. Lees woning blogs voor de laatste trends en tips of volg woning ideeën op social media, zoals Pinterest en Instagram.

Bezoek bouwmarkten fysiek of online

Je kunt ook gewoon een bezoekje brengen aan de lokale bouwmarkt om ideeën op te doen via catalogussen en de adviezen van verkoopmedewerkers. Een voordeel hiervan is dat je vaak in de winkel of op de site van de bouwmarkt met een 3D programma kunt werken, waardoor je jouw ideeën kunt verwezenlijken in je eigen woonkamer op een scherm. Het voordeel hierbij is dat je een beter beeld hebt van hoe dingen uitzien in jouw woning en welke zaken qua stijl of formaat absoluut niet passen in je woning.