mei 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

voordelen pvc vloer

voordelen pvc vloer

PVC vloeren worden steeds vaker gebruikt in huizen en bedrijven. Een PVC vloer is gemaakt van kunststof, maar kan het uiterlijk hebben van hout of tegels. Een PVC vloer leggen is niet altijd goedkoop. Toch zitten er veel voordelen aan; dit zijn de belangrijkste!

Mooie houtlook

Veel mensen willen een houten vloer, maar worden tegengehouden door het onderhoud en de kans op slijtage. PVC vloeren hebben vaak het uiterlijk van een houtvloer, terwijl de vloer gemaakt is van kunststof. Daarom is het een perfect alternatief voor een houten vloer. Je kan een goede PVC vloer namelijk bijna niet onderscheiden van een echte houten vloer. Ook heb je bij PVC vloeren veel meer keus in designs, patronen en kleuren.

Makkelijk onderhoud

Een PVC vloer heeft een veel makkelijker onderhoud dan bijvoorbeeld een houten vloer. Door het goed afgewerkte oppervlak is het reinigen van de vloer erg gemakkelijk. Je hoeft de vloer alleen maar regelmatig te stofzuigen en eventueel te dweilen. Op een PVC vloer is vuil of stof ook minder goed zichtbaar. Hierdoor ziet het er altijd netjes uit.

Duurzaam en slijtvast

PVC vloeren worden gemaakt van een stevig materiaal. Hierdoor beschadigt de vloer niet snel. Met het schuiven van stoelen of het verplaatsen van meubels hoef je dus niet bang te zijn om de vloer te beschadigen. PVC vloeren zijn ook waterbestendig, waardoor de vloer goed tegen vocht kan. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het slijten van de vloer. Door de stevige slijtlaag zal de vloer er nog jarenlang nieuw uitzien.

pvc vloer houtlook
Vloer met houtlook

Geluiddempend

Een groot voordeel van een PVC vloer is de geluiddempende functie. Je hoort bijna niks wanneer je op een PVC vloer loopt. Wanneer je dus met meerdere mensen in een huis woont, is dit ideaal. Ook buren zullen geen last hebben van geluiden uit jouw woning.

Vloerverwarming

Als je graag vloerverwarming wilt aanleggen in jouw woning, kan je zeker voor een PVC vloer kiezen. Deze vloeren werken namelijk perfect in combinatie met vloerverwarming. De vloer in je hele huis wordt dan geleidelijk warm, waardoor ook het hele huis een aangename temperatuur krijgt.

Een specialist inschakelen om een prachtige PVC vloer in jouw huis te laten leggen? VloerXL helpt je graag.