april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

5 tips om je huis snel te verkopen

Huis

Huis

Wanneer je besluit je woning te verkopen, wil je er ook het liefst zo snel mogelijk vanaf zijn. Je wilt immers op zoek naar een nieuwe woning, of je bent zelfs al zo ver om te verhuizen. Om de verkoop zo snel mogelijk te laten verlopen, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. In dit artikel vertellen we je daar wat meer over.

Aan de slag met een makelaar

Als je besluit snel je huis te verkopen, kun je het beste contact opnemen met een makelaar. Een makelaar weet namelijk precies bij welke doelgroep je huis past, wat de maximale prijs van je huis kan zijn en hoe hij je huis ook voor die prijs verkoopt. Gaat een makelaar je te traag? Dan kun je ook snel je huis verkopen bij Bagro Vastgoed.

Zorg voor goede foto’s

Goede foto’s zijn onmisbaar in het verkoopproces. Potentiële kopers hechten namelijk veel waarde aan foto’s. Wanneer je huis dus niet mooi op een foto staat, haken een hoop potentiële kopers al meteen af, omdat ze denken dat de woning er in het echt ook zo uitziet. Zorg er dus voor dat je mooie foto’s hebt. Belangrijk is dan dat de foto’s goed belicht en scherp zijn. Verder moeten de ruimtes op de foto’s ook netjes ingericht en opgeruimd zijn, zonder al te veel opsmuk. Door ervoor te zorgen dat je woning er op de foto’s goed uitziet, trek je direct een hoop potentiële kopers aan.

Ruim op

Als je dan eenmaal kijkers over de vloer krijgt, is het belangrijk dat je woning er netjes uitziet. Mensen hebben namelijk vaak moeite om door rotzooi en vuil heen te kijken. Ruim daarom zo veel mogelijk op, ook kranten en fotolijstjes. Ook schoonmaken is erg belangrijk. Zorg ervoor dat er geen vuiltje meer te vinden is.

Keuken
Overzichtelijke keuken voor de verkoop.

Goed onderhoud

In het verlengde van punt 3, is dit ook erg belangrijk. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er nergens verf afbladdert. Verder kun je ook het onkruid uit het tuinpad verwijderen en bijvoorbeeld het gras maaien. Zo heeft het hele huis een strakke, nette uitstraling.

Wees eerlijk

Hebben de kijkers vragen over bepaalde dingen en zijn dat nu net de zwakke punten van je huis? Geen probleem. Blijf altijd eerlijk en geef duidelijk en netjes antwoord op hun vraag. Iedere koper begrijpt dat een woning zonder gebreken niet bestaat.