april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Tips om je woonkamer praktisch in te delen

Living Room

Living Room

Wil je je woonkamer opnieuw indelen en het liefst wat praktischer? Als je eenmaal gewend bent aan een bepaalde indeling, kan dat best lastig zijn. In dit artikel geven we je daarom wat tips voor het opnieuw indelen van je woonkamer.

 

Wanneer je graag je woonkamer regelmatig opnieuw indeelt, betekent dat behoorlijk wat gesjouw met meubels. Om te voorkomen dat je steeds keihard moet werken, of dat je krassen maakt op je vloer, is het slim om wieltjes van WielenOutlet onder je meubels te plaatsen. Zo kun je je meubels gemakkelijk door de kamer rollen en hoef je je geen zorgen te maken over het beschadigen van je vloer.

Ga voor veel opslagruimte

Een ruimte is een fijne ruimte wanneer je lekker veel opslagruimte hebt. Zo kun je al je losliggende spullen en prulletjes in kasten en schappen opbergen. Je woonkamer komt er dan mooi en netjes uit te zien en je hebt geen last meer van rondslingerende spullen. Die opslagruimte kun je natuurlijk helemaal zelf kiezen. Zo kun je zelf bepalen wat je mooi vindt en wat je graag zou willen. Denk hierbij aan hoge boekenkasten, of mooie opbergkisten.

Woonkamer
Een praktisch ingerichte woonkamer.

Zorg voor een fijne doorstroom

Een goede doorstroom is erg belangrijk in een ruimte. Door mooie lijnen te creëren wordt je blik door de ruimte getrokken en voelt de ruimte groot en open aan. Zo kun je er bijvoorbeeld kiezen om een mooi kunstwerk aan de muur tegenover de deur te hangen. Dit is dan direct een blikvanger die ervoor zorgt dat je blik helemaal tot achterin de ruimte getrokken wordt. Ook kun je met bijvoorbeeld het leggen van laminaat rekening houden. Leg de vloer in de lengte van de kamer, in het verlengde van de deur. Ook dat zorgt voor mooie lijnen in de ruimte.

 

Verder is het belangrijk dat je ervanuit gaat dat je niets wegzet dat die blik blokkeert. Zet bijvoorbeeld geen bank met zijn rug naar de deur toe, dat ziet er gek uit. Wanneer je de bank omdraait en met het zitgedeelte naar de deur zet, is dat al een stuk minder gek. Schuif je de bank wat opzij, waardoor je niet direct tegen de bank aankijkt, dan heb je een mooie doorstroom.