juni 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Wat moet u doen om de financiering van uw vastgoedbelegging veilig te stellen?

pand verkopen

pand verkopen

Voor de overeenkomst met de verkoper moet u deze waarschijnlijk kopen. Om financiering te krijgen, heeft u financiële informatie nodig, zoals belastingen en loonstroken.

Geef me een goede waardering

Uiteindelijk moet er natuurlijk een taxatie plaatsvinden, maar je kunt vooraf al een goed beeld krijgen van wat de plek ‘waard’ moet zijn. Financiers kijken naar hoeveel huur je zou kunnen krijgen als het wordt verhuurd. Veel mensen gebruiken een huurcalculator om te zien hoeveel ze nodig hebben om de markthuren te dekken. Sommige beleggers kunnen het misschien gewoon inschatten met een beetje ervaring. U kunt altijd openbare registers gebruiken om de prijzen van uw concurrenten te controleren. Denkt u misschien aan het WOZ-waardeloket voor het aanvragen van de WOZ. Zoekt u iets anders, denk dan aan Kadaster om de vorige aankoopprijs en aankoopdatum te bekijken of Funda voor vergelijking met objecten bij u in de buurt.

Zorg ervoor dat je voldoende eigen vermogen hebt

Aanbieders worden nu behoorlijk soepel met hoeveel ze bereid zijn te lenen voor een onroerend goed. U kunt doorgaans tot 80-90% huurwaarde overeenkomen. Het kan de moeite waard zijn om wat extra geld uit te geven voor sluitings- en advieskosten, aangezien de prijs van huurwoningen vaak lager is dan de aankoopkosten. Houd er rekening mee dat als u onroerend goed overdraagt, u ook 8% overdrachtsbelasting (van de koopsom) moet betalen. Heeft u bijvoorbeeld een overschot op uw andere beleggingspanden of koopwoning, dan is het de moeite waard om te kijken of u een deel van de premies kunt vrijgeven!

vergadertafel
Vergaderen over verkopen bedrijfspand

Blijf proberen!

Veel beleggers beginnen met het bekijken van hun favoriete bank. Er zijn echter nog een heleboel andere opties om te verkennen. In het westen zijn landbanken traditioneel sterk in financieringen voor vastgoedbeleggingen. Er zijn minstens 25 verschillende providers om uit te kiezen. U kunt gebruik maken van crowdfunding of particuliere investeerders als u financiering nodig heeft.

Denk aan de rentevoet

Het eerste verschil is of u een zakelijke of individuele belegger bent. Dit hangt af van hoeveel woningen u bezit en wat voor huurinkomsten ze opleveren. De rente die aan particuliere beleggers wordt aangeboden, is doorgaans lager dan de tarieven die aan ondernemers worden aangeboden. Er zijn 5 mogelijke waardeklassen variërend van <60% tot uiteindelijk <100%. De voorkeurswaardeklasse hangt af van het financieringsbedrag in verhouding tot de bedrijfswaarde van het bedrijf. Wij treden op als intermediair en kunnen voor u de beste partij vinden. Wij weten hoe we met aanbieders om moeten gaan en kunnen voorwaarden vinden die aansluiten bij uw wensen. Door een adviseur zijn de doorlooptijden sneller en zijn er geen extra kosten voor de financier.

Uitbesteden aan experts?

Indien u geen kaas heeft gegeten van alle bovengenoemde punten, maar u wilt wel een pand verkopen of een beleggingspand verkopen. Dan kunt u er altijd voor kiezen om het uit te besteden aan Damborg.