juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Een huis kopen in het buitenland

Huis in het buitenland

Huis in het buitenland

Een huis kopen in het buitenland klinkt als een droom. Veel mensen hebben familie in het buitenland of houden heel erg veel van een bepaald land en besluiten vervolgens om daar een huis te kopen. Bij een huis in het buitenland kopen, komen er wel wat dingen kijken en zijn er ook wel een aantal dingen om op te letten. In dit artikel gaan we je er alles over vertellen.

Locatie

Het begint allemaal met de locatie want waar wil je een vakantiehuis kopen? Als je verliefd bent op het land Spanje dan is het logisch dat je een vakantiehuis gaat kopen in Spanje. Hetzelfde geldt voor als je in een bepaald land familie heb wonen en daar jaarlijks naartoe gaat, of als je de liefde van je leven hebt gevonden in het buitenland. Het is dan vanzelfsprekend dat je daar een huis gaat kopen, maar in sommige gevallen is dit niet het geval. Je kan natuurlijk ook gewoon op zoek zijn naar een mooi huis in het buitenland en geen idee hebben waar je naartoe wilt. Kijk dan naar factoren zoals weer, veiligheid en de cultuur van een land. Elk land heeft ook andere regelingen, qua huizenverkoop dus onderzoek dit goed.

Valkuilen

Er zijn een paar valkuilen waar je op moet letten. Bieden in het hoogseizoen wordt afgeraden aangezien de vraag dan groot is en de prijzen daardoor hoger liggen. In het buitenland kan het zeker voorkomen dat een huis te koop staat bij meerdere makelaars. De vraagprijs kan ook nog eens verschillen per makelaar, het is dus verstandig om dit eerst te onderzoeken voor je een huis gaat kopen. In sommige landen neem je bij het kopen van het huis ook automatisch de schulden over van de vorige eigenaar. Het is dus belangrijk dat jij je bewust bent van de regels bij het kopen van een huis in het buitenland. 

 

Dorp in Spanje
Een dorpje in Spanje.

Waarom in het buitenland kopen?

Je vraagt je misschien af waarom je een huis in het buitenland zou moeten kopen. Je hoeft je niet meer druk te maken over het huren van een huisje of over een plek krijgen op een camping. Ook bespaart het je deze kosten. Je kan ook geld verdienen met het huis door het te verhuren wanneer je er niet bent. Behalve deze voordelen is het natuurlijk ook fijn voor jezelf en eventueel je gezin om je eigen plekje te hebben dicht in de buurt van bijvoorbeeld je familie of gewoon simpelweg in je favoriete vakantieland.