juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Hoe kan je, je slaapkamer duurzaam maken

Slaapkamer

Slaapkamer

Duurzamer leven is erg belangrijk, vooral nu in deze tijd waarin het milieu steeds meer belast wordt. Er zijn veel manieren om je levensstijl en gewoontes aan te passen om duurzamer te leven, je kunt bijvoorbeeld wegwerpartikelen vervangen voor herbruikbare artikelen. In je slaapkamer kan je ook een aanpassing doen, zoals het kopen van een duurzaam matras. Je kan dan een matras kopen vrij van chemische middelen en een matras dat duurzaam is gemaakt. Je kan bijvoorbeeld bij Unamatras.nl terecht voor een biologisch matras.

Duurzaam beddengoed

Je spendeert een groot deel van je leven in je kamer en in je bed. Het is dus erg belangrijk dat je van deze ruimte een gezonde, duurzame plek maakt. Voor beddengoed heb je heel veel opties, je kan bijvoorbeeld kiezen voor een wollen deken. Een wollen deken gaat erg lang mee en is 100% recyclebaar. Daarnaast heeft wol ook vele voordelen, is het bacteriewerend en reinigt het zichzelf. Je kan ook kiezen voor een duurzaam dekbed. Een duurzaam dekbed is gemaakt van biologisch katoen en diervriendelijk dons. Let goed op keurmerken om zeker te weten dat het echt biologisch en diervriendelijk geproduceerd is. Bij beddengoed kun je het beste kiezen voor natuurlijk materialen zoals linnen , biologische katoen of bamboe.

Planten

Het is erg fijn om een beetje natuur in je kamer te hebben, planten zijn dan een geweldige optie. Ze zien er mooi uit en maken je kamer een stuk gezelliger en levendiger. Het kan erg benauwd zijn in je kamer en je kamer kan slecht geventileerd zijn. Een paar luchtzuiverende planten neerzetten is dan wel een goede optie. Zo heb je een gezellige kamer met wat planten en frisse lucht.

Bed
Een bed in de slaapkamer.

Duurzaam matras

Een fijn matras is erg belangrijk en fijn aangezien je eindeloze uren spendeert in je bed. Bijvoorbeeld om te slapen of om even bij te komen na een lange dag school of werk. In de meeste matrassen zitten synthetische materialen zoals traagschuim en daarbij worden matrassen vaak chemisch behandeld. Het slapen op chemisch vervaardigde matrassen is niet goed voor zowel je gezondheid als het milieu. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor een duurzaam, biologisch matras. Je hebt matrassen gemaakt van natuurmaterialen zoals wol, natuurrubber, paardenhaar enzovoort. Ook heb je ecologische kussens, die net als het matras gemaakt zijn van biologische, diervriendelijke materialen. Voordat je een matras gaat kopen is het wel belangrijk dat je goed ingelicht bent.