juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Zo kun je aan je huis klussen zonder veel geld uit te geven

Huis

Huis

Door de recent toegenomen materiaalprijzen van bijvoorbeeld hout, kunststof of metaal, maar ook door de hoge kosten van gereedschap en arbeid, is het uitbesteden van klussen of deze zelf aanpakken behoorlijk duur geworden. Ondanks de fikse prijsstijgingen in de bouwsector kun je gelukkig nog steeds voordelig klussen, door goed op een aantal zaken te letten. In dit artikel kun je de beste adviezen lezen om goedkoper te kunnen klussen!

Huur een voordelige rolsteiger bij werkzaamheden op (grote) hoogte

Een slimme methode om voordelig te klussen, is door een voordelige rolsteiger voor buiten, of een kamersteiger voor binnen, te huren via Rolsteiger.net. Een rolsteiger huren is met name slim als je een paar klussen tegelijk wilt doen, zoals je buitenkozijnen verven en/of je gevels of je dakgoot schoonmaken. Heb je als actieve doe-het-zelver vaker een rolsteiger nodig voor hoogtewerk? Dan kun je via Rolsteiger.net ook een aantrekkelijk geprijsde rolsteiger of kamersteiger kopen. Op termijn is dat bij geregeld klussen in en rond huis namelijk voordeliger dan wanneer je telkens huurt.

Sla bouwmaterialen en gereedschap in tijdens aanbiedingen

Als je van jezelf weet dat je het komende jaar moet klussen, dan kun je dit voordelig doen door op tijd te beginnen met het inslaan van de benodigde bouwmaterialen en gereedschappen. Houd voortdurend de folders en/of websites van de bouwmarkten in jouw omgeving in de gaten en koop wat je nodig hebt als er een aanbieding is. Door dit stelselmatig te doen, kun je tientallen procenten besparen op je kluskosten!

Huis
Huis zelf renoveren.

Zorg voor gereedschap van goede kwaliteit

Veel mensen die goedkoop willen klussen, denken dat het kopen van voordelig gereedschap slim is. Ze kiezen voor eigen merk-gereedschap en laten het echte kwaliteitsgereedschap links liggen. Op langere termijn is het echter slimmer om kwalitatief goed gereedschap aan te schaffen. Dit gereedschap is wat duurder, maar gaat wel aanzienlijk langer mee dan laag geprijsd huis-, tuin- en keukengereedschap. Prettig aan goed gereedschap is verder dat je hiermee een stuk sneller en efficiënter kunt werken!

Bepaal vroegtijdig wat je nodig hebt en noteer dit!

Klussen kun je, als je dit voordelig wilt doen, het beste goed inplannen. Maak als je de eerste plannen hebt voor een klus een lijstje met alle benodigdheden. Je kunt dan aanbiedingen scoren, maar voorkomt hiermee ook dat je onnodig materialen of gereedschap koopt dat je voor jouw klussen eigenlijk niet nodig hebt.