juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Thuiswerken wordt steeds normaler

thuiswerken

thuiswerken

Vanwege alle maatregelen rondom het virus wordt thuiswerken steeds meer aangemoedigd. Voor veel mensen is dit geen probleem, maar heb jij thuis wel een goede werkplek om productief te werken? Goed zitten op een bureaustoel is belangrijk voor onze algemene gezondheid. Veel mensen denken dat het voldoende is om af en toe op te staan. Maar dit is niet het geval! Een goede zithouding houdt in dat je rug recht is en je schouders ontspannen zijn. Je voeten moeten plat op de grond staan en je ellebogen moeten in een hoek van 90 graden zijn gebogen wanneer je op een toetsenbord typt. Zo voelen je armen op den duur niet vermoeid en gespannen aan, wat de productiviteit ten goede komt als je uren achter een bureau werkt. Een ergonomische bureaustoel kan hierbij goed helpen.

Wat zijn de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een bureaustoel?

De belangrijkste overweging bij het kiezen van een bureaustoel zijn de gezondheidsvoordelen die het kan bieden. Dit omvat rugleuning, verstelbare armleuningen en lagere lendensteun. De beste bureaustoelen worden geleverd met een reeks functies die zijn ontworpen om ze ergonomisch en gezond te maken voor langdurig gebruik. Deze kenmerken zijn afhankelijk van het type stoel dat u zoekt. Als je uren achter elkaar in een stoel zit, zul je onvermijdelijk moe en pijnlijk worden. De oplossing is een ergonomische bureaustoel die voldoet aan de volgende eisen:

– Een stoel die zich aanpast aan jouw maat en vorm;

– Een rug die steun geeft en onderuitzakken voorkomt;

– Een kantelmechanisme dat op en neer beweegt;

– Armleuningen voor als u even wilt stoppen met typen of telefoneren;

– Een hoogteverstelling voor als je bureau te laag of te hoog staat;

– Een vijf ster onderstel met zwenkwielen, zodat de stoel soepel beweegt;

– Ergonomische kenmerken zoals een hoofdsteun of lendensteun, kunnen helpen bij rugpijn.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een goede bureaustoel?

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een goede bureaustoel. De belangrijkste daarvan zijn de gezondheidsvoordelen. Er is veel belasting van ons lichaam wanneer we gedurende lange tijd in een zittende positie blijven, zoals rug- en nekpijn, pijnlijke armen en schouders en gevoelloosheid in de benen. Deze kunnen worden verminderd met een ergonomische bureaustoel die de juiste ondersteuning biedt voor uw lichaamstype. Het tweede voordeel is dat het vermoeidheid kan verminderen. Met een goede bureaustoel kun je langer werken zonder je moe of vermoeid te voelen, omdat een goede stoel de druk gelijkmatig over je lichaam verdeelt en tegelijkertijd de natuurlijke rondingen in je wervelkolom ondersteunt, waardoor de belasting van je rug en nek wordt verminderd.

houding bureaustoel
Let op je houding in je bureaustoel.

Waar moet je op letten bij het kopen van een bureaustoel?

Ergonomische bureaustoelen zijn een belangrijke investering voor uw gezondheid en veiligheid. Je kunt het je niet veroorloven om hierop te beknibbelen, want het is het enige waar je uren achter elkaar in zit. Houd rekening met al deze factoren om er zeker van te zijn dat u de stoel van de beste kwaliteit krijgt:

– Uw lengte, gewicht en armlengte;

– De hoeveelheid zittijd per dag;

– Rugpijn die u momenteel heeft of in de toekomst zou kunnen krijgen.

De beste bureaustoel van dit moment

We brengen een derde van ons leven op kantoor door en daarom is het hebben van de beste bureaustoel een must. De interstuhl bureaustoel is een van de beste op de markt. Het is ontworpen door een in Duitsland gevestigd bedrijf, dat al sinds 1926 actief is en ongeveer 350 werknemers in verschillende landen over de hele wereld heeft. De InterStuhl ADAPTA bureaustoel is momenteel de beste stoel op de markt. Het heeft een ergonomisch ontwerp dat u helpt een goede houding te behouden terwijl u erin zit. U kunt de hoogte van de rugleuning, armleuningen, hoofdsteun en zitting aanpassen zodat u uw perfecte zitpositie kunt vinden. Dit houdt uw ruggengraat recht terwijl u in de stoel zit, waardoor u in de toekomst rugpijn kunt voorkomen.