april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

3 tips bij het huren van een verhuislift

verhuislift

verhuislift

Het verplaatsen van meubels kan een bijzonder moeilijk aspect zijn bij het verhuizen naar een nieuw adres. Meubels kunnen groot, zwaar en onhandig zijn en zijn vaak niet ontworpen om te worden verplaatst. Het verhuizen van grote meubels of zware dozen hoeft echter geen onmogelijke taak te zijn, vooral als je deze 3 deskundige tips volgt om meubels gemakkelijk te verplaatsen met een verhuislift.

Ontwerp een verhuisplan om eenvoudig en snel te verhuizen

Het beste advies dat we kunnen geven, is het maken van een verhuisplan voor zowel het ophaal- als het afleveradres. Meubels zijn er in alle soorten en maten. De kans is groot dat je huis niet is gebouwd voor elk van deze vormen en maten. Bovendien is er niets erger dan te ontdekken dat je bank niet door je voordeur past als je deze al twee treden naar beneden hebt gesjouwd. Maak daarom een gedegen plan voor de te verhuizen meubels en dozen, zodat je kunt bepalen waarvoor een verhuislift nodig is. Op die manier spaar je heel wat tijd uit.

Voorkom schade aan je meubels

Het uitzetten van de snelste en gemakkelijkste routes in en uit je woning, kan je kosten besparen. Deze route moet mogelijke schade aan je meubels, muren, deuren en jezelf of vrienden beperken. Meet daarom je meubels en deuropeningen, gangen en trappenhuizen. Bekijk ook waar je je meubels zult plaatsen op je nieuwe adres. Het is goed mogelijk dat door het huren van een verhuislift je van heel wat zorgen bespaard blijft. Met een verhuislift staan je meubels in enkele tellen op de tweede of derde verdieping, zonder ook maar enige schade te berokkenen aan je huis of meubels. Met een lift neem je ook niet het risico om zware dozen met breekbaar materiaal te laten vallen wanneer blijkt dat je deuropening of trap te smal is.

verhuizen
Ga jij binnenkort verhuizen?

Maak een veilige doorgang

Je verhuisplan zou een in- en uitgangspunt moeten omvatten. Deze route moet je op en neer lopen, dus verwijder alle eventuele obstakels. Denk hierbij aan het vastplakken van losse stukken tapijt, het verplaatsen van tapijten en het verwijderen van deuren uit scharnieren. Belangrijk om te weten, is dat je er ook voor moet zorgen dat huisdieren en kleine kinderen veilig uit de buurt blijven. Een open raam en een verhuislift trekt ongetwijfeld de aandacht van kleine kinderen, wat uiteraard gevaarlijk kan zijn.