juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Zorgeloos slapen: 3 handige tips bij het kopen van een nieuw bed

bed kopen

bed kopen

Slaapproblematiek is een veelgehoord probleem in Nederland. Mensen zijn te druk, hebben enorm veel stress en liggen in de nachten uren te woelen. Hoewel een druk leven zeker van invloed kan zijn op de nachtrust, kan het ook zeker geen kwaad om je huidige bed onder de loep te nemen. Zeker wanneer je ook fysieke ongemakken, zoals rug- en nekpijn, ervaart is het wellicht wel tijd voor een nieuw bed. Wat veel mensen niet weten is dat een nieuw bed wonderen kan doen voor de nachtrust. Vaak beseft men pas dat hun bed aan vervanging toe was, als ze eindelijk van een nieuwe gebruik kunnen maken. Waarom wachten tot het te laat is? Is jouw bed aan vervanging toe of ben je hier gewoon helemaal op uitgekeken? Wij geven 3 handige tips bij het kopen van een nieuw bed, zodat jij voortaan zorgeloos en geheel pijnvrij kunt slapen.

 

1.      Doe online inspiratie op

 

De aanschaf van een nieuw bed lijkt misschien eenvoudig. Loop maar eens bij een willekeurige beddenspecialist naar binnen en je wordt onder heel veel verschillende modellen bedolven. Natuurlijk is het prettig om over zoveel verschillende keuzes te beschikken, maar het maakt het er niet echt gemakkelijker op om een definitieve beslissing te maken.

 

Bereid jezelf daarom alvast goed voor door online inspiratie op te doen. Bekijk welke modellen en stijlen je mooi vindt. Bereken vooraf hoeveel beschikbare ruimte je in de kamer hebt en bespreek eventueel het maximum budget met je partner. Wanneer je al deze vragen hebt kunnen beantwoorden, vallen er logischerwijs al heel wat bedden af. Hierdoor is een definitieve beslissing een stuk sneller gemaakt.

 

Let op: vraag in de winkel altijd naar de totaalprijs. Bij bijvoorbeeld de aanschaf van een boxspring zien we vaak een ‘vanaf prijs’ staan. Hierbij betaal je per onderdeel van het bed. Als je de boxspring wilt zoals hij daar opgesteld staat, kan je soms nog op een aantal honderden euro’s extra rekenen. Laat je daarom eerst goed informeren, zodat je niet voor vervelende verrassingen aan de kassa staat.

nieuw bed
Waar let je op bij het kopen van een nieuw bed?

 

2.      Het juiste matras

 

Naast de aanschaf van een mooi bed is ook het juiste matras natuurlijk ontzettend belangrijk. Maar hoe kies je een passend matras?

 

Allereerst is het belangrijk om naar jouw eigen wensen te kijken. Transpireer je veel? Heb je het snel koud? Ben je allergisch voor een bepaalde stof? Dit alles kan van invloed zijn op jouw uiteindelijke keuze. Wanneer jouw partner andere wensen heeft, kan je er ook voor kiezen om twee losse matrassen aan te schaffen. Bedenk wel dat je dan ook ieder een eigen dekbed nodig hebt om comfortabel te slapen!

 

Zorg er dus voor dat aan ieder zijn wensen gedacht wordt, zodat jullie beiden comfortabel kunnen slapen. Een goed matras is essentieel voor een betere nachtrust.

 

3.      Handige benodigdheden

 

Natuurlijk ben je met enkel de aanschaf van een nieuw bed en matras nog niet klaar. Ook een hoofdkussen, een aantal comfortabele hoeslakens en dekbedovertrekken mogen uiteraard niet ontbreken. Zorg er dus voor dat je alle benodigdheden alvast in huis hebt, zodat je straks heerlijk comfortabel kunt slapen in geheel nieuw beddengoed. De komende jaren kan jij alvast genieten van een fijne nachtrust!