juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Voor de woonaccessoires 2016 blijft de trend: zacht en natuurlijk

We zagen in 2015 al veel natuurlijke materialen opduiken voor woonaccessoires. Houten kisten, rieten mandjes, wollen dekens, bamboe raamdecoratie: het zat er allemaal in. Deze trend zet zich in 2016 vast en zeker door. Nog meer dan tevoren krijgen we zachte kleuren. De hoofdkleuren in het interieur blijven grijs, wit en zwart, bruin en beige. Dit is ook zo voor de accessoires. Een enkele keer wordt er een felle kleur gebruikt om één of ander leuk voorwerp in de schijnwerper te zetten. Maar we willen hierin niet overdrijven. Wat we in 2016 tevens gaan zien is huidskleur en perzikkleur, zacht blauw en heel licht lila. Zij verzachten nog meer de look van het interieur. Wil je er nog een schepje bovenop doen, dan kies je voor een aantal accenten in okergoud. Dit is pas cosy!

 

Woonaccessoires: ze maken ons interieur gezellig

 

Cocoonen is de boodschap dit jaar. We verlangen nog meer dan ooit naar een thuis, een warm nest. Accessoires dragen hier graag hun steentje bij. Denk voor de winter bijvoorbeeld aan dikke tapijten, wollen gebreide dekentjes, grof gebreide poefs, landelijke hang- en staanlampen met houten body en zelfs een houten lampenkap. En vergeet vooral de planten niet. Zij zijn volop in opmars in ons interieur. Je vindt heel mooie terracotta potten en bloembakken.

 

Het hoeft niet zo perfect te zijn

 

De woonaccessoires trend in 2016 stappen af van perfectionisme. De accessoires mogen er verweerd en gebruikt uit zien. Gebruikte terracotta vazen, oude bijzettafeltjes en industriële lampen krijgen een tweede leven. Oude zaken worden omgetoverd tot iets totaal nieuws. Denk bijvoorbeeld aan kisten die tafeltjes worden, scheepskatrollen die een lamphouder worden of een oude rieten mand die een lampenkap wordt. Het zijn een paar voorbeelden om te zeggen “het hoeft allemaal niet zo perfect te zijn, als het maar gezellig is”.