april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

De bijkeuken verbouwen

De bijkeuken is in veel woningen vaak de plaats waar spullen als een wasmachine, koelkast, speelgoed van de kinderen en soms zelfs fietsen netjes opgeruimd kunnen worden. Een bijkeuken lijkt het meest op een combinatie tussen schuur en keuken.

 

Hoe laat je de bijkeuken verbouwen?

 

Heb je een bijkeuken die wellicht groter is dan de keuken? Dan kun je er voor kiezen om de tussenmuur te verplaatsen. Hierdoor krijg je meer ruimte in je keuken en kun je tegelijkertijd de bijkeuken opfrissen en laten aansluiten aan de keuken. Het verplaatsen van een muur tussen de keuken en bijkeuken is een relatief eenvoudige bouwtechnische ingreep. Je creëert een ruimere keuken waarbij je de mogelijkheid hebt om meer lichtinval te realiseren. Door voor grote ramen te kiezen krijg je als eindresultaat een ruime woonkeuken en een bijkeuken die aan al je wensen voldoen.

 

Bijkeuken verbouwen kosten

 

Als je plannen hebt om de bijkeuken te laten verbouwen dan wil je graag vooraf weten waar je qua kosten aan toe bent. Vraag bij meerdere bouwbedrijven offertes op en vergelijk deze goed met elkaar. Uiteraard hangt de uiteindelijke prijs ook nauw samen met het soort materialen die je wilt gebruiken voor de verbouwing van de bijkeuken. Ook de prijzen voor de afwerking variëren en je kunt kiezen voor een standaard huis-, tuin-, en-keukentegel maar er zijn ook duurdere vloertegels die je wellicht meer geschikt vindt voor de bijkeuken. Wordt je bijkeuken een open ruimte zonder kastjes, rekjes en andere handige opbergsystemen? Ook dat beïnvloedt de uiteindelijke prijs van de verbouwing.

 

Waardevermeerdering van je woning

 

Een bijkeuken is vaak een waardevermeerdering van je woning. De investering die het (ver)bouwen van de bijkeuken aan je woning vraagt is doorgaans een stuk lager dan de uiteindelijke waardevermeerdering die het oplevert. Uiteraard heb je als je de bijkeuken laat verbouwen na afloop van de werkzaamheden ook een groter woongenot.