april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

6 ideeën voor een oud en nieuw feest thuis

Oud en nieuw feest

Oud en nieuw feest

Bombastisch en groots nieuwjaar vieren zit er waarschijnlijk dit jaar nog niet in. Alhoewel er in Nederland al veel versoepelingen zijn, houden de meeste mensen het nog relatief klein en vieren oud en nieuw thuis. Dat is wel zo veilig, maar ook heel gezellig. Samen vuurwerk kopen, oliebollen consumeren en met de hele familie samenzijn. In dit artikel vol inspiratie voor een knallend oud en nieuw feest thuis.

1. Pak uit met uitgebreid koken

Heerlijk eten mag natuurlijk niet ontbreken tijdens oud en nieuw. Omdat we toch aan huis gekluisterd zitten pak groots uit met een meerdere gangen diner. Dek de tafel met een mooi kleed en vraag iedereen om zich chic te kleden. Dat maakt de sfeer helemaal compleet. Uiteraard is kaasfonduen, buffet of gourmetten ook heel leuk om te doen.

2. Haal de spelletjes maar uit de kast

Laat de laptop, iPads en telefoons liggen en ga op oudejaarsavond leuk aan de spelletjes. Je vindt tegenwoordig genoeg dobbelspellen, kaartspellen en bordspellen voor alle leeftijden. Het zorgt voor een perfecte gezellige avond.

3. Maak je eigen cocktails

Pak groots uit met het maken van eigen cocktails. Koop alle benodigde ingrediënten en bijpassende glazen en iedereen kan zijn eigen cocktail maken. Maak er een wedstrijdje van en laat iedereen bepalen wie de beste cocktail van de avond maakt.

4. Vuurwerk afsteken

Vuurwerk kopen en afsteken zoals sterretjes en sierpotten doen het altijd goed. Let wel op de categorie vuurwerk dat je koopt. Regels zijn aangescherpt bij het kopen van vuurwerk. Online siervuurwerk kopen bij Vuurwerkland.nl zorgt ervoor dat je keuze hebt uit veel verschillende sierpotten en vuurpijlen. 

Siervuurwerk
Ben je op zoek naar siervuurwerk?

5. Blik terug op het afgelopen jaar

Laat op een grote televisie alle foto’s van het afgelopen jaar zien. Terugblikken is een van de leukste dingen om te doen en iedereen zal waarschijnlijk genoeg te vertellen hebben.

6. Zet die favoriete film of serie aan

Oud- en nieuwjaarsdag zijn feestdagen bij uitstek om jullie favoriete film of serie weer eens op te zetten. Of zet de nieuwe film of serie op die je nog niet hebt gezien. Maak er desnoods een filmmarathon van.