juni 12, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Wat kun je doen om minder gas te verbruiken?

minder gas verbruiken

minder gas verbruiken

Er zijn verschillende manieren om minder gas te verbruiken. Het levert je niet alleen een financieel voordeel op. Minder verbruiken is ook goed voor het klimaat. Wat jij kunt doen om minder gas te verbruiken lees je in dit artikel. Je kunt honderden euro’s per jaar op je energierekening besparen! Blijf je doorgaan met je huidige verbruik of kies je eieren voor je geld?

 

Natuurlijk kies je eieren voor je geld en ga je aan de slag. Wij hebben de beste tips als voor je op rij gezet. Zodat je direct kunt beginnen met besparen op verbruik en kosten. Een besparing kan soms oplopen tot wel honderden euro’s per jaar! Geld dat je anders gewoon laat liggen!

Verbeterde rendement van je CV

De eerste stap die je kunt zetten is het investeren in een energiezuinige CV installatie of om deze te laten verbeteren. Waarbij jaarlijks onderhoud ook al een aanzienlijke besparing van Gas kan opleveren. Maar ook isolatie rondom de buizen die vanuit deze installatie komen kan helpen. Je kunt denken aan het plaatsen van radiator isolatiefolie achter de buizen. Dat zorgt ervoor dat alle warmte in huis blijft en niet via de muren naar buiten gaat. 

 

Het verbeteren en isoleren van buizen is vaak maatwerk. Maar dit betekent niet dat je het niet zelf kunt doen. Je kan bijvoorbeeld isolatie materialen die hiervoor geschikt zijn bij de bouwmarkt kopen en gebruiken. Laat je gerust informeren en adviseren door een verkoper.

Kies voor een slimme douchekop

Je denkt er misschien niet direct aan maar die warme douche kost echt veel gas. Door het installeren van een slimme douchekop en minder lang te douchen kun je dus besparen. Wat je kunt besparen varieert van enkele tientjes tot soms honderden euro’s per jaar voor een gezin. Slimme investering dus! 

 

Om minder gas te verbruiken is de tijd dat je heerlijk aan het douchen bent ook heel erg belangrijk. Elke minuut moet er namelijk veel water aan de hand van Gas verwarmd worden waardoor je gasverbruik aanzienlijk kan stijgen. 

gas besparen
Wil je besparen op gas?

Haal meer warmte uit de radiatoren in huis

De radiatoren in een woning zorgen dat je er warm bij zit tijdens de koude dagen. Maar het is natuurlijk zonde dat alle warmte via kieren en ramen verloren gaat. Om over de muur achter de radiatoren nog maar te zwijgen. Tijd om isolatie aan te brengen dus. En dat is echt geen hogere wiskunde. Je kunt bij elke bouwmarkt radiatorfolie kopen die je achter de radiator kunt bevestigen. Alle kleine beetjes helpen, zo kan dit al een aanzienlijke besparing opleveren. 

 

Daarnaast zijn er ook radiator ventilatoren te koop. Die zorgen dat warmte sneller in een woning komt. Een handige en eenmalige investering die je zomaar een besparing van tientallen procenten kan opleveren.

 

Kijk dus eens op in de webshop van GasloosWonen.nl om te zien welke mogelijkheden er zijn om je verbruik te verminderen. Zeker nu gas duurder en duurder wordt is elke keuze een slimme investering. De terugverdientijd van investeren om minder gas te verbruiken is door de hoge gasprijs wederom korter geworden.