juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

5 manieren om foto’s te verwerken in je interieur

foto’s verwerken in je interieur

Fotomuur

Dat foto’s je interieur aanzienlijk kunnen verrijken hoef ik je vast en zeker niet te vertellen. Maar weet je ook op welke manieren je foto’s in je interieur kunt verwerken? Nog niet! Dan moet je absoluut verder lezen. Want met deze 5 manieren geef jij aan jouw interieur een persoonlijke touch! 

 

Je kunt foto’s op steeds meer materialen en manieren laten afdrukken. Dit zorgt ervoor dat je ze ook op veel manieren kunt inzetten. Van een foto op canvas laten afdrukken tot foto’s op behang te laten printen of zelfs een koffiehoekje maken waar je alle foto’s neer hangt om je herinneringen te tonen! Alles is mogelijk en dat zorgt ervoor dat werken met foto’s een leuke toevoeging is. 

Kiezen voor een fotoboek

Vraag jij je af wat een fotoboek met interieur te maken heeft? Eigenlijk alles! Want door het neerzetten van een fotoboek, bij voorkeur opengevouwen geef je visite een kijkje in jouw unieke belevingen of herinneringen. Het boek kan namelijk gepakt worden om de foto’s te bekijken. Wil jij dus een uniek item in je interieur? Maak dan een fotoboek voor op de kast of een plank in je huis. Je zal merken dat het een echte blikvanger is!

 

Wanneer je een fotoboek kiest om neer te zetten is het goed om een groter formaat te kiezen dan dat je gewend bent. Je kan het fotoboek hierdoor helemaal laten opvallen en opgaan in je interieur. Kies bij voorkeur ook voor kleuren die in je interieur al voorkomen.

Foto’s op behang laten drukken

Met het laten afdrukken van fotobehang maak je van mooie momenten een blikvanger in je interieur. Zo krijgt jouw favoriete foto de beste plek in huis. Welk soort foto je ook wil laten afdrukken op behang. Een beetje afhankelijk van het soort foto dat je wilt laten afdrukken kun je een kamer meer diepte, overzicht of een thema meegeven. Bijzonder leuk om eens te overwegen dus! Het is bovendien iets dat niet iedereen heeft.

Foto's aan de muur hangen
Wil je foto’s in het interieur verwerken?

Foto’s tentoonstellen

Zorg dat foto’s opvallen en stel ze tentoon. Je kunt dit doen met een fotoboek maar er zijn ook mooie tafels met een glazen plaat waaronder je de foto’s kunt plaatsen. Of wat dacht je van een ouderwetse fotobak op tafel zetten. Je kunt foto’s dus op verschillende manieren tentoonstellen. Waarbij het vooral goed is een manier te kiezen die echt bij je past.

Foto’s van vroeger

Is het huis sinds jaar en dag binnen de familie, heeft het een geschiedenis of is wil je gewoon mooie herinneringen van vroeger delen. Dan moet je absoluut doen. Het zorgt voor meer diepgang binnen een interieur. 

Een fotomuur gallery maken

Tot slot kun je natuurlijk ook een collage maken. Waarbij je verschillende formaten foto’s met enige afstand op een muur hangt. Dit geeft sfeer en een mooie invulling aan je huis. Het wordt veel gedaan met kinder, baby en trouwfoto’s. Heb jij een dierbare herinnering die je wil delen? Kijk op Pinterest voor inspiratie voor jouw fotomuur!