juli 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Wanddecoratie boven bank? Leuke ideeën!

wanddecoratie boven bank

wanddecoratie

Vind je het ook zo saai, die lege ruimte op de muur achter je bank? Je kan het opleuken met bijvoorbeeld kunst of leuke wandrekken. Maar overweeg ook bijvoorbeeld om een eigen fotocollage op te hangen met de leukste foto’s van familie en vrienden of van vakantie. Of koop een mooie print of poster met daarop prachtige natuur of indrukwekkende architectuur. Alles is beter dan tegen een witte muur aankijken. In dit artikel een aantal leuke ideeën voor wanddecoratie boven de bank.

Een collage van persoonlijke foto’s

Je hebt waarschijnlijk van die ene mooie vakantie een onvergetelijke tijd gehad en veel foto’s gemaakt. Top idee om deze foto’s in een collage boven je bank te hangen. Zo kan je altijd op elk moment van de dag terugverlangen naar die mooie tijd. Kies voor een hexagon paneel (zeshoekig) om foto’s oneindig te laten wisselen. Want de mogelijkheid bestaat bij een hexagon paneel om foto’s om te wisselen, verplaatsen en toe te voegen.

Verwerk riet in je decoratie

Wat een heel mooi effect geeft is rotan en riet in je woonkamer. Men gebruikt het vooral voor meubels, maar je kan het ook verwerken in wanddecoratie. Hang rieten of rotan manden boven je bank en je hebt een fantastisch aanzicht. Er zijn genoeg andere accessoires waar riet in is verwerkt zoals wandkleden en spiegels. Zo krijgt je interieur een nieuwe look!

decoratie voor boven de bank
Op zoek naar inspiratie voor wanddecoratie?

Wandplanken, een voetstuk voor decoratie

Een goed idee is om een wandplank te monteren boven je bank meubel. Je kan eindeloos combineren en zelf beslissen wat je hebt de wandplank zet. Planten, boeken, kaarslichtjes, alles is mogelijk. Wandplanken zijn er in verschillende soorten en maten en ook hier kan je heel creatief mee omspringen.

Kunst decoratie

Met kunst kopen op Kunstveiling.nl zorg je voor de meeste speciale kunst boven je bank. De meest variërende schilderijen kan je hier vinden en maken van je kale muur een prachtig kunstspektakel. Een ware aanrader.