juli 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Creëer een warm gevoel in huis

Creeer een warm gevoel in huis.

Creeer een warm gevoel in huis.

Met de donkere dagen voor de deur, wordt het ook een stuk frisser buiten. Het is weer tijd om binnenhuis te gaan zitten. Je huis kan daarom wel wat warmte en sfeer gebruiken, zodat het binnen zitten ook weer gezellig en knus wordt.

Hoe creëer je de juiste sfeer, zodat je een warm gevoel in huis krijgt? Met een paar aanpassingen in je huis en een beetje creativiteit is er weinig (geld) nodig om een huis warm en gezellig te maken.

Verlichting

De nummer 1 om sfeer te creëren in je huis is de verlichting. Groot en fel licht maakt het ontzettend ongezellig in je huis, maar zachte sfeerverlichting aan de wand of in een hoek is gezellig en warm. Zet mooie (geur) kaarsen of kleine theelichtjes op een tafel, zodat je een warme gloed in je huis krijgt.

Creeer een warm gevoel in huis.
Kaarsen geven warm licht in je huiskamer zo creëer je gemakkelijk een warm gevoel in je huis.

Open haard
Als je een sfeerkachel of open haard in je huis hebt steek hem dan in de donkere koude dagen aan. Het brengt warmte, maar ook mensen dicht tot elkaar. Iedereen wil bij de haard zitten.

Decoratie en accessoires

Leg een warme kleed op de grond of leg hem op de bank, samen met wat zachte kussentjes. Doe wat fleurige bloemen in een vaas en leg een mooi tafelkleed op de salon of eettafel. Decoratie en accessoires in je huis maken het een thuis en geeft een persoonlijk tintje aan jouw smaakkeuze. Is het bijna kersttijd? Versier dan je huis en kerstboom met zachte led verlichting en decoratie.

Schoon en opgeruimd huis
Zorg dat je woonkamer en keuken opgeruimd en schoon zijn. Een rommelige woonkamer of vieze keuken is namelijk allesbehalve gezellig. Hou het netjes en opgeruimd.

Muziek, spelletjes of een spannende film op televisie kan ook voor een extra warme sfeer zorgen. Donkere dagen brengen mensen tot elkaar door samen thuis een warm gevoel te creëren. Ben je alleen, nodig dan mensen uit om samen van een warm gevoel te genieten door gezellig bij elkaar te komen.