mei 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Druk PVC

Er zijn verschillende PVC soorten maar wat is het nu precies? PVC is een kunststof dat voor veel klussen kan worden ingezet, bijvoorbeeld voor leidingen en het maken van vloeren. Doordat PVC een aantal goede eigenschappen heeft is het breed inzetbaar. Het is hard, transparant, slecht brandbaar en thermoplastisch. De kleur en de buigzaamheid kunnen gemakkelijk worden aangepast. Ook kan de bestendigheid tegen licht en warmte worden gewijzigd. Doordat het product zo goed aanpasbaar is, is PVC een erg fijn product om mee te werken.

Verschillende PVC soorten voor vloeren

Wanneer je een vloer wilt leggen van pvc kun je voor verschillende opties kiezen. Je kunt hiermee alle kanten op, of je nu opzoek bent naar tegels of stroken alles is mogelijk. Door gebruik te maken van click PVC is het gemakkelijk te leggen en heb je binnen no-time een mooie duurzame vloer in je kamer liggen met een professionele uitstraling.

Wanneer je graag vloerverwarming in je kamer wilt kan je het beste kiezen voor magnetisch PVC.

PVC voor het gebruik van leidingen

PVC is ook uitermate geschikt als drukleidingen, hiervoor wordt druk PVC gebruikt. De PVC is zo aangepast dat het goed tegen hogedruk kan. Dit is nodig wanneer je vloeistoffen met hogedruk wilt verplaatsen. Naast dat deze leidingen zo goed tegen druk kunnen zijn ze ook nog erg duurzaam. De leidingen hebben een lange levensduur en er treden minder vaak lekkages op dan bij andere leidingen. Ook de transportkosten zijn lager door het lichte gewicht van PVC dit komt ten goede van het milieu.

Wanneer je pvc-leidingen gebruikt heb je geen last van corrosie, ze zijn dus geschikt om in allerlei soorten grond te gebruiken. Het maakt hierbij niet uit of de grond nat, droog, zuur of alkalisch is. Door het gladde materiaal van de buizen kan de vloeistof er gemakkelijk doorheen stromen, dit kost weinig energie. PVC is erg sterk hierdoor is het bestand tegen eventueel scherpe voorwerpen die door de leiding komen.

Kortom je kunt met PVC alle kanten op. Bedenken van tevoren wel goed waar je de PVC voor wilt gebruiken en welke eisen daarbij horen.